Kategoriheading

– Keep it simple!

– Keep it simple!

Hvorfor gjøre alt så vanskelig? FOTO: Sadie Lawler

– Overalt er det lange beskrivelser om hvordan du skal lage den perfekte desserten. Hvorfor skal alt være så komplisert?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.07.2017 kl 11:00

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid Ekte Vare AS. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Det er alltid mange som mener mye når det kommer til dessert, men vi mener ofte at det enkle er det beste. Vi kjører på med is og bær!

Is kan man finne hvor som helst, vi vil selvfølgelig anbefale å finne is som er økologisk – både fordi den smaker så mye bedre, og i tillegg er den så mye sunnere, og har gode, naturlige ingredienser.

Velge is

Gjør det enkelt, finn en smak du liker, enten det er fløteis, yogurtis, sorbet, eller vegansk is, kjøp den – og du er omtrent halvveis i dessertforberedelsene.

Økologiske bær

Nummer to er å finne noen bær du liker. Her vil vi være mye strengere, og si at det er kun usprøyta, og aller helst økologiske bær som gjelder. Alt annet en økologiske bær er dessverre ofte med sprøytemidler og andre skadelige kjemikalier, og er bare trist å servere til noe som skal være en nytelse.

Uansett er det flere gode kilder til sunne bær, aller helst plukker du de selv i en hage, eller en skog, men om det ikke er mulig er det nå flere butikker som selger de gode variantene.

Se bildet større

Økologiske bær anbefales, eller plukk de selv ute i det fri. FOTO: Sadie Lawler

Pynt

Siste del er pynt, igjen så velger du bare noe du synes er skikkelig digg. Noen kjappe forslag er nøtter, sjokoladebiter, kakaonibs, kokosmasse eller kokosflak, igjen – gå for noe godt, og enkelt.

Dette er alt som skal til for å kreere en helt personlig, uendelig smakfull og temmelig sunn dessert. Ikke kast bort verdifull soltid på kjøkkenet, bruk heller tida med familie og venner og nyt sommersola, uansett hvor du er – det er i hvert fall vår plan.

Kombinasjoner

Her har du noen supre kombinasjoner du kan prøve - vi har brukt vanilje fløteisen fra Isrosa til alle, fordi det finnes neppe noe enklere eller bedre enn vaniljeis.

  • Sommerens høydepunkt: Vaniljeis med bringebær, rips, jordbær og stikkelsbær, med litt knuste hasselnøtter.
  • Mørk og deilig: Vaniljeis med en swirl av kakaopulver, toppet med kakaonibs, kokosflak, og noe rips for litt farge og syre.
  • Crunchy moro: Vaniljeis med knuste valnøtter, mandler, cashewnøtter og hasselnøtter, med et deilig dryss av bringebær på toppen.

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid Ekte Vare AS. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

Her kan du lese mer fra Matspalten!

ANNONSE
Annonse