Klubbene har egen inkluderingsavtale med bydelen

Hver dag er banene på Kjelsås fylt med treningsvillige barn og unge. Nå kan Skeid gi tilbud til enda flere. Gutta på bildet har ingen direkte relasjon til sakens innhold. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Godt initiativ som kom fra bydelens side, sier daglig leder i Skeid, Steinar Sæthre

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.03.2017 kl 12:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Både Skeid idrettslag og Sagene IF inngikk kontrakt med bydelen i 2016, og som går ut på at Bydel Sagene gir et årlig beløp til klubbene, mot at Sagene og Skeid tar samfunnsansvar.

– Vi får et årlig beløp som skal dekke kontingent og spilleravgifter for enkeltspillere som sliter med økonomi, forklarer Steinar Sæthre, daglig leder i Skeid.

Godt initiativ fra bydelens side

– Det fortelles at det var Bydel Sagene tok kontakt med klubben og foreslo en fireårig avtale. Avtalen, som trådte i kraft 1. januar 2016, er en avtale som gjør Skeid - og samme avtale for Sagene IF - til en synlig aktør i arbeidet med barn og unge.

– Dette er en veldig god avtale for oss. Blant annet skaper den trygghet for bydelen og de som jobber med oppvekstsvilkår. Initiativet kom faktisk fra bydelens side, ikke idretten. Det tyder vel på at de har et godt forhold til de lokale idrettslagene for barn og unge, sier Sæthre.

Basistilskudd

Morten Nordlie, avdelingsdirektør i folkehelse, kultur og barnevern i Bydel Sagene, forteller hvordan denne avtalen ble til.

– Sagene og Skeid rekrutterer mange av bydelens barn og unge, og dette ønsket vi å knytte tettere opp til bydelen. Derfor gir vi 160.000 i basistilskudd til klubbene hvert år, sier Nordlie.

I tillegg til å gi basistilskudd, har bydelen lagt tilrette for en ordning som skal beskytte familier med dårlig betalingsevne. Her handler det om dokumentasjon fra klubbene.

– Vi ønsker å gi tilbud til alle i bydelen. Derfor har vi lagt inn en ordning som gir støtte opptil 50.000 kroner. Her må klubbene dokumentere barn og unge som forsvinner da medlemsavgift og kontingent kommer på bordet, sier Nordlie.

Bosetningsproblematikk

Til tross for at avtalen er god, så møter Skeid på bosetningsproblematikk.

– De økonomiske bidragene til enkeltspillere gjelder kun folk som bor i Sagene bydel. Det er bare 35-40 prosent av medlemmene våre som gjør det.

Skeid holder til i Bydel Sagene, men like ved Disen og Grefsen i Nordre Aker. Klubben trekker barn og unge også fra Grünerløkka og Bjerke.

– Alle idrettslag i Oslo skal søke til én bydel når det gjelder økonomi. Skeid er en for stor klubb til å kun favne én bydel, og det er mange barn og unge i andre bydeler som har behov for bistand.

– Ideelt sett skulle vi ønske støtten kunne gjelde alle medlemmer som driver idrett i klubben, sier Sæthre.

LES MER:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!