KOMMENTAR: Er det bare villaeiere som skal kunne ha bil?

Karen Frivik, som ønsker sykkelruta lagt over Voldsløkka. FOTO: PRIVAT

– Nytt sykkelmøte onsdag. Folk er oppgitte. Jeg snakket med en eldre mann i går, som har bodd i området i 70 år. Han er trist og sint over sykkelplanene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.05.2017 kl 14:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Sykkeplanene for Bydel Sagene er tidligere presentert.

Som blant annet medfører at hundrevis av parkeringsplasser må bort.

Voldsløkka borettslag har tidligere stått frem i Sagene Avis og fortalt om sykkelrute 7 og 8 som går gjennom Sagene, og som ifølge Voldsløkka borettslag vil medføre at 280 parkeringsplasser forsvinner.

I kveld er det nytt møte om sykkelveier i Bydel Sagene og på Bjølsen, på Margarinfabrikken kl. 18.00. Bydelen inviterer for å opplyse om Bymiljøetatens Sykkelprosjekt. Møtet er åpent for alle.

Tema for møtet vil ifølge bydelsadministrasjonen være opplysning og diskusjon rundt de planlagte sykkelveiene i Stavangergata, Sarpsborgsgata, Bergensgata, Brochmanns gate og Treschows gate.

Miljøpartiet de Grønne som fronter dette sykkelprosjektet, har ikke programfestet at folk ikke skal - eller bør - eie en bil. Slik partiet nå legger opp til.

Det er heller ikke, så langt jeg har fått klarhet i, gjort noen demografiske undersøkelser for å se hva dette sykkelinngrepet kan gjøre med befolkningssamensetningen og så videre. Skal området i fremtiden kun være for spreke studenter?

Det er mange av beboerne i området som mener at den planlagte sykkelruta gjennom Bjølsen, i stedet bør gå over Voldsløkka - fra Bergensgata til Tåsenveien. Med hund og barn med på sykkel, så er det tryggere og bedre.

Enda færre parkeringsplasser betyr også enda flere som kjører rundt og rundt for å finne parkeringsplass. Noe som alt er blitt et problem her på Bjølsen.

Folk er oppgitte. Jeg snakket med en eldre mann i går, som har bodd i området i 70 år. Han er trist og sint over sykkelplanene.

Å hindre at folk kan eie en bil, er diskriminering utfra bosted. Er det bare villaeiere som skal kunne ha en bil, fordi de har et sted å parkere?

Karen Frivik
Stavangergata