Årets Lovisa!

Årets Lovisa - Aslaug Holm. FOTO: SAGENE BYDEL

– Årets vinner av Lovisaprisen har også hjerterom for Bydel Sagene, fra talen til bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap), under overrekkelsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.05.2017 kl 17:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SAGENE: Lovisaprisen i Bydel Sagene ble første gang delt ut i 1995. Prisen består av et diplom og en statuett av bildehugger Nina Sundbye - en forminsket utgave av statuen «Hønse-Lovisa» som er plassert ved Sagene Ring.

Hjerterom

– Årets vinner av Lovisaprisen har også hjerterom for Bydel Sagene. Et stort hjerterom og en stor kjærlighet for vår bydel, fra talen til bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap), under overrekkelsen
søndag, i forbindelse med bydelsdagene.

LES OGSÅ: Masse moro på bydelsdagene - se mange bilder her!

Se bildet større

Fra venstre: Tore Buvarp - produsent og ektemann, Markus Holm Buvarp - en av brødrene, Aslaug Holm - prisvinner og bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg. FOTO: PRIVAT

Årets vinner har laget en film som skildrer en oppvekst på Sagene.

– Det er flott på en film å se at man kan ha en god oppvekst også midt i en by. For veldig mange er den ideelle barndom å vokse opp på landet blant kyr og skog. Og nå skal ikke jeg si noe stygt om hverken kyr eller skog, men jeg vet at en oppvekst også kan være god midt i storbyen, sa også Stoltenberg.

Brødre

Filmen han snakket om vant Amanda for beste regi i 2015, og heter Brødre. Årets vinner av Lovisaprisen er Aslaug Holm har regissert filmen, som skildrer forholdet mellom brødrene Markus og Lukas i deres oppvekst på 2000-tallet.

– Filmen er en poetisk og samtidig hverdagslig skildring av barndommens univers. Det er en usentimental betraktning av guttenes møte med virkeligheten, i hverdagen, og i familien - der de fleste av oss lærer sannheten om verden og oss selv. Det er gjenkjennelig, rørende og morsomt, sa også Stoltenberg ved overrekkelsen.

LES OGSÅ: