Snart stor konsert med KORK: – Vi vil og vi kan

Konsertens konferansier Espen Beranek Holm og deler av Torshovkorpset som nå snart har stor konsert med KORK. FOTO: TORSHOVKORPSET

Torshovkorpset har 45-årsjubileum, og satt seg ett hårete mål.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.02.2017 kl 16:16

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Kringkastingsorkesteret - eller KORK - svarte ja de, og 4. mars er det klart for stor konsert i Oslo Konserthus.

– Torshovkorpsets mål er å skape og spre musikalsk glede på høyest mulig nivå. Musikk skapt av musikanter som må yte litt ekstra, med parolen: Vi vil og vi kan! sier Dag Bredesen i Torshovkorpset.

Se bildet større

To hele dager på seminar forrige helg. Intensiv finpussing og høy stemning! FOTO: TORSHOVKORPSET

1972

Korpset ble stiftet i 1972 på Torshov skole som Torshov Skoles Musikkorps og teller i dag rundt 66 aktive musikanter.

– Vi rekrutterer nye musikanter fra hele Stor-Oslo - også Nordre Aker - og er trolig verdens eldste og største korps for musikanter med lærevansker og utviklingshemminger. Styret, frivillige og alle støttespillere enes om å dyrke gleden over samhold og samhandling musikalsk og mellommenneskelig, videre ifølge Bredesen.

Han fortellser at korpset i de siste årene har opplevd en merkbar økt eksponering i kulturlivet.

Se bildet større

Julekonserten ga en forsmak på noe av vårens repertoar FOTO: TORSHOVKORPSET

Mange forespørsler

– Vi får flere og flere forespørsler om å delta i forskjellige sosiale sammenhenger både i media og i offentlige og private arrangementer. Det er praktisk talt fullt oppmøte på øvelsene, vi får god kvalitet på enetimer og ikke minst flittig egenøving.

Og et sikkert vårtegn.

– Gjennom 45 år har Torshovkorpset utviklet seg til å være et aktet og ønsket vårtegn der vi marsjerer i Torshovs gater og parker i tiden før 17. mai.

– Som marsjkorps er vi hvert år engasjert av Nordberg skole for å representere skolen i 17. maitoget i Oslo. Vi leverer opptredener både som konsertband og som tradisjonelt korps, forteller Bredesen videre.

Se bildet større

KORK ved Frode Larsen (til venstre) og John Fullman møter opp på øving i fjor sommer og forteller at KORK er med! FOTO: TORSHOVKORPSET

45 år

Og så ville de lage litt ståhei rundt 45-årsmarkeringen.

– Konsertgruppen kom frem med et hårete mål: Vi inviterer Kringkastingsorkesteret til konsert i Oslo Konserthus! I fjor sommer fikk vi beskjeden vi ventet på. KORK sa ja!

– Gjennom musikk kan vi møtes på tvers av evner og forutsetninger. Et profesjonelt orkester møter et korps/orkester med spesielle behov, og sammen skapes musikalske øyeblikk som både publikum og utøvere vil oppleve som store og unike.

Se bildet større

Mange og lange tider med øving og spilleglede. FOTO: TORSHOVKORPSET

Espen Beranek Holm

Konferansier for konserten er Espen Beranek Holm.

– Han har gått inn i prosjektet med full tenning! I løpet av denne kvelden vil han bidra som artist i tillegg til å lede oss gjennom konserten, sier Bredesen.

Repertoaret spenner i kveld fra klassisk musikk til marsjer og populærmusikk.

– Foruten å bli en flott opplevelse for publikum, vil konserten bli et uforglemmelig minne for musikantene i Torshovkorpset - en gruppe mennesker som i dagliglivet godt føler på sine fysiske og psykiske begrensninger, sier bredesen.

– Dette unike samarbeidet vil vise at vi alle kan møtes og spille sammen uansett hvilke forutsetninger som ligger til grunn. Dette kommer til å låte nytt og fantastisk bra!

LES OGSÅ:

Nøkkelord