ANNONSE
Annonse

Lag rabarbrapai før Sankthans!

Ass. butikksjef ved Ekte Vare på Sagene, Marianne Naas, med sesongens rabarbra. Foto: EKTE VARE

MATSPALTEN: Det er nesten bare fantasien som setter en stopper for hva og hvordan ingredienser kan kombineres i en pai.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.06.2017 kl 10:36

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid Ekte Vare AS. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Det er mye skriverier og prat om rabarbra om dagen, så vi kan vel ikke være noe dårligere hos Ekte Vare.

Rabarbra er en, etter vår mening, veldig anvendelig plante som kan brukes i suppe, i pai eller smoothies, og den kan brukes både til frokost, lunch, middag og dessert. For mange er sikkert den sursøte smaken av rabarbra dunket i sukker en kjent smak.

Men hva skal vi da foreslå å bruke rabarbraen til i dag? Noe av det vi synes er best, er rett og slett rabarbrapai. Det finnes massevis av oppskrifter på dette på nett, i magasiner og annet, og det er nesten bare fantasien som setter en stopper for hva og hvordan ingredienser kan kombineres i en pai.

Og siden det er så mange oppskrifter, skal ikke vi lage enda en variant, som er fryktelig lik alle de andre der ute. I stedet går vi for det enkleste, som også de som ikke har det så bra med gluten kan få en smak av tidlig sommer med.

Nam, nam, rabarbarapai. Foto: EKTE VARE AS

Rabarbrapai med paimiks

Stort enklere en dette kan det ikke bli. Hos oss bruker vi ofte en miks fra Det glutenfrie verksted, som ikke er en trist erstatning, men en blanding som både smaker godt og oppfører seg bra. Spesielt godt blir det om man i tillegg bruker litt surdeigspulver i blandinga. Det gir ekstra smak, og litt fyldigere og luftigere konsistens.

Så er det bare å fylle på med godsaker, enten du vil ha en rein rabarbrapai, eller blande med annet godt som feks jordbær, bringebær, vanilje, eller bare med marengs på toppen. I tillegg er det jo fantastisk godt med en is med paien, et lite tips her er å prøve en kokos-is.

Bare fantasien som setter stopper for hva du kan ha i en pai. Foto: EKTE VARE AS

Eplesyre

Husk at bladene ikke skal spises, da det er mye oksalsyre i disse, mens syrligheten i stilken er eplesyre som vi ikke trenger være redde for.

Det sies også at det er best å samle inn rababraen før Sankthans, da stilkene blir trevlete og triste om de ikke høstes før dette, men om man kutter ned det som er igjen, vokser nye skudd til.

Det er også verdt å huske at de første stilkene ofte er mindre sure og kanskje de som er best med bare sukker, mens jo lenger ut i sesongen vi kommer, jo surere blir rababraen, og egner seg da bedre til bruk etter å ha blitt varmebehandlet og brukt i pai eller suppe.

Uansett, vi ønsker dere et godt måltid pai i sola, har du plukka inn råvarene selv, smaker det ofte enda bedre.

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

Her kan du lese mer fra Matspalten!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse