Arbeidet starter tirsdag kveld: Lager nye sykkelfelt og kollektivfelt

Nye sykkelfelt snart på plass her. FOTO: Sykkelprosjektet/Oslo kommune

Flere hundre meter med nye sykkelfelt og kollektivfelt skal på plass, det betyr også at antall kjørefelt reduseres fra fire til tre på strekningen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2018 kl 12:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SAGENE: Sykkelprosjektet i Oslo kan fortelle at kjørefelt på Ring 2 står for tur, det blir både sykkelfelt og kollektivfelt
 
– I kveld etableres det etter planen sykkelfelt og kollektivfelt på Ring 2 mellom Maridalsveien og Vogts gate. Det betyr at antall kjørefelt reduseres fra fire til tre på den 400 meter lange strekningen, forteller Liv Jorun Andenes i Sykkelprosjektet i Oslo kommune.

Videre at endringene skal gjøre det tryggere og enklere å sykle på strekningen, samtidig som fremkommeligheten for buss opprettholdes eller økes.

Ny situasjon

– Ny situasjon blir ett ordinært kjørefelt i hver retning pluss et kollektivfelt i østgående retning - slik det fremkommer på illustrasjonen. For å sikre best mulig flyt på Ring 2, blir det nå forbudt å svinge til venstre i kryssene med Sandakerveien og Maridalsveien for trafikk fra øst på Ring 2, sier Andenes.
 
Det går også frem at reduksjonen av kjørefelt vil kunne føre til mer kø på Ring 2 og gi økt biltrafikk i andre gater.

– Men på lenger sikt er det ventet at flere vil foretrekke å reise kollektivt og sykle som følge av oppgraderingen, noe som vil redusere mengden biltrafikk på Ring 2.

Større oppgradering

Tiltaket er en del av en større oppgradering av Ring 2 for å lage sykkelfelt og kollektivfelt mellom Blindernveien og Vogts gate.

– Prosjektet innebærer også en vesentlig forbedring av de kryssende sykkeltraseene på strekningen, inkludert Blindernveien, Sognsveien og Uelands gate. Sykkel- og kollektivtiltakene som gjøres nå er midlertidige i påvente av en fullstendig ombygging av hele ringveien fra Majorstuen til Carl Berners plass. Når dette skjer, er ennå ikke bestemt, forteller Andenes videre.
 
LES MER OM SYKKELPROSJEKTET I OSLO HER

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse