Kategoriheading

Den historiske pølsebua

Den historiske pølsebua

Eier og driver, Erlend Dahlbo, tok over driften av pølsebua i 2005 etter faren sin. FOTO: MINA HAUGLI

Lever i beste velgående etter over 65 år i Sannergata.

ANNONSE
Annonse
 

SAGENE: Omtrent på hjørnet hvor Sannergata og Maridalsveien møtes, ligger pølsebua som har servert wienerpølser og sennep etter egen oppskrift i over 65 år.

Eier og driver, Erlend Dahlbo, forteller at han tok over driften av pølsebua i 2005, etter faren sin. Da hadde faren drevet bua siden han kjøpte den i 1979.

– Før pappa, drev de forrige eierne bua i 30 år. Og vi tror at det var noen som het Syversen som drev bua før de igjen, siden Pølsebua heter Syverkiosken, forteller Dahlbo.

Dermed kan pølsebua være langt eldre enn 68 år, men noe eksakt tall har man ikke.

Spesiallagde pølser og sennep

For sine gjester er pølsebua spesielt kjent for sin spesiallagde pølser. Det er Åkerberg Skoglunn Pølsemakeri AS som lager pølsene på oppskrift etter faren til Erlend.

– Det som gjør pølsene spesielle er at vi bruker kun naturlige ingredienser, og mye mer rent kjøtt enn i pølser du får på butikken. I tillegg trekkes pølsene i ren oksekraft med ulike krydder i, sier Dahlbo, som ikke vil røpe hvilket "gull" han krydrer kraften med.

Til pølsa kan du få hjemmelaget potetmos, rå løk, velge mellom 60 ulike sennepstyper og for sesongen: Fersk steinsopp og kantareller.

– De som først smaker pølsene våre merker stor kvalitetsforskjell, og går sjeldent tilbake til vanlige pølser. Vi har også merket at kunder blir mer kvalitetsbevisste, som for eksempel ønsker å kjøpe et kilo av våre pølser til barnebursdagen, forteller eieren.

Pølser for alle

Dahlbo ønsker at alle skal kunne få kjøpe pølser hos ham, uavhengig om man er skoleelev eller voksen i full jobb.

– Vi har lagt oss på et prisnivå sånn at alle skal kunne få kjøpe kvalitetspølser hos oss, sier Dahlbo.

Se bildet større

Erlend Markhus (17) har tid til å kjøpe en pølse i friminuttet fra Foss videregående. FOTO: MINA HAUGLI

En pølse i lompe koster 23 kroner, og kilosprisen ligger på 120 kroner.

En av Oslos siste pølsebuer

På 1980- tallet var det flere titalls pølseboder rundt omkring i Oslo. Nå er Syverkiosken en av de siste gjenlevende av sitt slag.

– Dette er en slags kulturinnstans, og en del av Oslos historie. Kundene setter pris på oss, og det er så hyggelig å jobbe at jeg nesten ikke ser på det som en jobb, sier Dahlbo.

Som legger til:

– Så og si hver dag er det noen innom som takker oss for at vi er til. Dette er en veldig hyggelig jobb, avslutter Dahlbo.

LES OGSÅ:

Iver Olsen: – En staselig mann, som kanskje fortsatt vokter huset?

Vannvokterens bolig

Blystadranet: Fru Alvilde Brustad (71) brutalt slått ned, og fraranet lønningene

Direktørboligen går nye veier

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse