ANNONSE
Annonse

– Lørdag kan du smake på suppa vår

Gresskarsuppe på gang på Sagene. Foto: Sadie Lawler

– For da er det markedsdag på Sagene, og gresskarsuppa vår skal være klar.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2017 kl 14:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Høsten bringer med seg så mye: deilige farger i bladene, flotte solnedganger, kjølige kvelder inne, den første tenninga av peisen, og deilige råvarer.

Blant disse så er gresskar noe alle forbinder med høsten. Men dessverre er det mange som synes grønnsaen er litt hard, tøff og noe uhåndterlige.

Ikke fortvil, vi hjelper deg. Ukens oppskrift vil holde deg varm på høstens første kjølige kvelder, og er proppfull av gode ting som vil holde høstens mindre hyggelige følge – forkjølelsen – langt unna.

Gresskar - gode i suppa. Foto: Sadie Lawler

Kremete deilig høstsuppe (varier forholdene etter smak, det er ingen fasit her)

  • 2 hokkaidogresskar
  • 2 flaskegresskar
  • 1 kg gulrot
  • 0,5 kg poteter
  • 3-4 små løk
  • 2 bokser kokosmelk (ikke finn på å bruke lett her)
  • fersk ingefær
  • salt
  • pepper
  • muskat
  • kardemomme
  • koriander

Inn i ovnen

Del hokkaidogresskarene i to og ta ut frøene, og legg de flate på et bakeark i ovnen med litt olje på.

Stek på 200C i ca. 45 minutter, til de blir myke. Skrell flaskegresskarene og ta ut frøene, og kutt dem i biter.

Ha dem i en gryte. Del opp gulrot, potet, og løk og ha oppi gryta. Fyll med vann og en god klype salt til det dekker alt og sett på å koke.

Putrer

Her har vi brukt Wonderbag og bare latt det stå og putre til vi var klare for å spise. Har du ikke Wonderbag kan du bare la det stå på komfyren i ca 1-1,5 time på middels varme - det må koke men ikke fosskoke.

Mykt

Når alt er mykt heller du ut vannet - du kan spare det som base til kraftkoking hvis du vil - og har kjøttet fra hokkaidogresskarene oppi. Ha kokosmelken oppi gryta, og tilsett krydder etter smak. Ha heller i litt for lite så kan du heller krydre mer etterpå.

Bruk stavmikser til du har oppnådd ønsket konsistens.

Ingefær

Skrell ingefæren og rasp det opp. Bruk så sil eller osteklede/nøttemelkpose til å få ut safta, og ha det i suppa. Tilsett litt mer krydder om du føler for det. Fersk ingefær og økologiske krydder av høy kvalitet er proppfulle av antioksidanter!

Vi har valgt å ha litt bakt skinke oppi suppa. Du kan også bare servere den med ferskt brød, gode pølsebiter, eller hva du måtte ha lyst på! Den er nydelig alene.

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

Her kan du lese mer fra Matspalten!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.