Kategoriheading

– Lørdag kan du smake på suppa vår

– Lørdag kan du smake på suppa vår

Gresskarsuppe på gang på Sagene. FOTO: Sadie Lawler

– For da er det markedsdag på Sagene, og gresskarsuppa vår skal være klar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.09.2017 kl 14:51

ANNONSE
Annonse
 

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Høsten bringer med seg så mye: deilige farger i bladene, flotte solnedganger, kjølige kvelder inne, den første tenninga av peisen, og deilige råvarer.

Blant disse så er gresskar noe alle forbinder med høsten. Men dessverre er det mange som synes grønnsaen er litt hard, tøff og noe uhåndterlige.

Ikke fortvil, vi hjelper deg. Ukens oppskrift vil holde deg varm på høstens første kjølige kvelder, og er proppfull av gode ting som vil holde høstens mindre hyggelige følge – forkjølelsen – langt unna.

Se bildet større

Gresskar - gode i suppa. FOTO: Sadie Lawler

Kremete deilig høstsuppe (varier forholdene etter smak, det er ingen fasit her)

  • 2 hokkaidogresskar
  • 2 flaskegresskar
  • 1 kg gulrot
  • 0,5 kg poteter
  • 3-4 små løk
  • 2 bokser kokosmelk (ikke finn på å bruke lett her)
  • fersk ingefær
  • salt
  • pepper
  • muskat
  • kardemomme
  • koriander

Inn i ovnen

Del hokkaidogresskarene i to og ta ut frøene, og legg de flate på et bakeark i ovnen med litt olje på.

Stek på 200C i ca. 45 minutter, til de blir myke. Skrell flaskegresskarene og ta ut frøene, og kutt dem i biter.

Ha dem i en gryte. Del opp gulrot, potet, og løk og ha oppi gryta. Fyll med vann og en god klype salt til det dekker alt og sett på å koke.

Putrer

Her har vi brukt Wonderbag og bare latt det stå og putre til vi var klare for å spise. Har du ikke Wonderbag kan du bare la det stå på komfyren i ca 1-1,5 time på middels varme - det må koke men ikke fosskoke.

Mykt

Når alt er mykt heller du ut vannet - du kan spare det som base til kraftkoking hvis du vil - og har kjøttet fra hokkaidogresskarene oppi. Ha kokosmelken oppi gryta, og tilsett krydder etter smak. Ha heller i litt for lite så kan du heller krydre mer etterpå.

Bruk stavmikser til du har oppnådd ønsket konsistens.

Ingefær

Skrell ingefæren og rasp det opp. Bruk så sil eller osteklede/nøttemelkpose til å få ut safta, og ha det i suppa. Tilsett litt mer krydder om du føler for det. Fersk ingefær og økologiske krydder av høy kvalitet er proppfulle av antioksidanter!

Vi har valgt å ha litt bakt skinke oppi suppa. Du kan også bare servere den med ferskt brød, gode pølsebiter, eller hva du måtte ha lyst på! Den er nydelig alene.

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

Her kan du lese mer fra Matspalten!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse