Kategoriheading

MATSPALTEN: Den nye sushi'en - et femstjerners måltid på fem minutter!

MATSPALTEN: Den nye sushi'en - et femstjerners måltid på fem minutter!

På tide å børste støv av en 80-talls hit? FOTO: Sadie Lawler

– Sushi kan hipsterne styre med nede på Løkka. På tide med et comeback for en gammel klassiker, og du trenger ikke bekymre deg for lakselusa, soyaforet til laksen, eller oppdrettsnæringen generelt.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.07.2017 kl 12:01

ANNONSE
Annonse
 

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid Ekte Vare AS. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Hvor bærekraftig er sushi'en?

Sushi har vært hipt lenge nok nå - sushi er så begynnelsen av 10-tallet og det kan hipsterne styre med nede på Løkka. Dessuten er det veldig lite bærekraftig mat, uansett hvordan man vrir og vender på det.

Vi synes det er på tide å igjen få øynene opp for en gammel klassiker. Noen synes kanskje at tartar både høres så 80-tallet ut, og at det også høres ekkelt ut. Men prøv det, og kjenn hvor godt det smaker.

Se bildet større

Fem-stjerners måltid på fem minutter. FOTO: EKTE VARE AS

Omega-3

Vi er opptatt av omega-3 her i landet. Hva hvis jeg kunne fortelle deg at økologisk, gressforet storfekjøtt har veldig likt omega-3 innhold som laks? Da trenger du ikke å bekymre deg for lakselusa, eller soyaforet til laksen, eller oppdrettsnæringen.

De fleste vet jo også at omega-3 ikke tåler noe særlig varme. Så hva er noe av det beste du kan få i deg? Jo, et ordentlig tartarmåltid med økologisk, gressforet kjøtt. Ikke bare er det næringsrikt, og bærekraftig, men det er jo bare så utrolig godt. Og så enkelt! På fem minutter har du et fem-stjerners måltid.

Beste latmannsmiddagen

Du kan lage tartar av annet enn kjøttdeig også, hvis du føler deg kallet. Hjerte for eksempel, eller lever for de ekte huleboerne. I dag har vi brukt storfekjøtt, men alle deler av dyret kan benyttes til tartar. Bruk hele dyret.

Dette er vår oppskrift, og den er ikke helt etter klassiske retningslinjer. Vil du være litt mer tradisjonell må du gjerne ha rå rødløk, rødbeter, og litt eddik til. Du kan også velge å bruke mye annet godt til, som feks majones, ramsløkpure eller ulike krydder. Pommes frites er også noe som mange mener hører til, men for oss er det unødvendig.

Dette velger du selvfølgelig helt selv. Imponer gjester, eller bare unn deg selv den beste latmannsmiddagen som er. Gourmetmat på kortere tid enn du bruker på å bestille takeaway.

Oppskrift (til 2 personer)

  • 500g økologisk gressforet storfekjøtt (ta det gjerne ut av kjøleskapet 15 min før)
  • 2 eggeplommer
  • Sylteagurk, kuttet opp i små biter
  • Kapers
  • Salt
  • Pepper
  • Chiliflak
  • Grov sennep
  • Olivenolje

Ta ut kjøttet og bryt det opp med en gaffel. Del opp kjøttmengden slik at det er like mye i to skåler. Ha en eggeplomme opp i hver skål, Så kan hver person velge sitt eget tilbehør og ha det oppi. Bland sammen. Nyyyyyyt. Godt med salat til, rå eller grillede grønnsaker, eller ganske enkelt helt alene.

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid Ekte Vare AS. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

Her kan du lese mer fra Matspalten!

ANNONSE
Annonse