ANNONSE
Annonse

MATSPALTEN: Norske grønnsaker og en herlig sommersalat

Norske grønnsaker på døra, til Ekte Vare AS på Sagene. Foto: EKTE VARE AS

– En helt egen stemning hos oss når de første norske grønnsakene kommer inn døra for sesongen. Bonden leverer selv - det er så koselig!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.06.2017 kl 11:50

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid Ekte Vare AS. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Endelig er tiden vi har ventet på kommet. Det er en helt egen stemning hos oss når de første norske grønnsakene kommer inn døra for sesongen.

Bonden leverer

Salat, agurk, tomat, hvitløk og reddik er noe av utvalget vi har akkurat nå, men det kommer stadig nytt grønt og skjønt inn døren utover sommeren. Bonden leverer i egen person, det er noe av det koseligste vi vet.

Sesongen er kort, så den må nytes.

Om dagen er vi i salat-modus. En god salat trenger en god dressing mener vi. Det er både for smakens skyld, men også for å kunne ta opp alle fettløselige vitaminer i grønnsaker.

Enkel vinaigrette

Her er oppskrift på en enkel vinaigrette:

2 ss sitronsaft
3/4 ts grov eller fin sennep (eventuelt 1/2 ts Dijon)
1/4 ts salt
Litt kvernet pepper
4 ss god olivenolje
Smak til med litt honning

Bland i et glass med lokk og rist i 30 sekunder. Dette emulgerer fettsyrene i dressingen slik at den får en kremete konsistens.

Med det burde de aller fleste være klare for en god sommersalat, og sommermiddager som kan vare til langt ut i september.

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

Her kan du lese mer fra Matspalten!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse