Med klima øverst på lista

Delegater fra Sagene: I Arbeiderpartiets landsmøte i disse dager: Fra venstre Fredrik Mellem, Toril Johnsen, Helge Stoltenberg (BU-leder Bydel Sagene), Tone Tellevik Dahl (skole- og barnehagebyråd) og Didrik Beck. FOTO: PRIVAT

I disse dager er fem delegater fra Bydel Sagene med i Arbeiderpartiets landsmøte. Som bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.04.2017 kl 13:29

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SAGENE: Fra torsdag 20. april til søndag 23. april arrangeres Arbeiderpartiets landsmøte. Nytt partiprogram for ny stortingsperiode skal vedtas. For delegatene fra Bydel Sagene, er det klimapolitikken som står øverst på agendaen.

Arbeiderpartiet nasjonalt har flere kjernesaker, som også gjelder for bydelspolitikken til Sagene. Blant annet arbeid for alle, kunnskap, helse og klima.

– Arbeid til alle er grunnlaget for gode liv. Selv om arbeidsledigheten i bydel Sagene er lav, rammes også vi når arbeidsledigheten stiger. Dette får betydning for våre sosialhjelpsutgifter, sier bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg.

Videre, når voksne står uten arbeid vil barn og unge påvirkes, og at Bydel Sagene er en bydel der mange barn og unge lever i fattigdom.

– Den beste veien ut av fattigdom er å få folk i arbeid. Derfor vil arbeid til alle være viktig for mange i vår bydel, ifølge Stoltenberg.

LES OGSÅ: Snart klart for bydelsdagene i Bydel Sagene - se hele programmet her!

Kjemper for klima

På spørsmål om hvilke av kjernesaker som delegatene fra Bydel Sagene vil kjempe hardest for, svarer Stoltenberg at de vil kjempe for ulike saker, men at det viktigste er at Arbeiderpartiet får på plass en god klimapolitikk.

– Miljø og klima er det mange i vår bydel som er opptatt av, også vi. Vi må ha en politikk som hindrer at klimaendringene fortsetter, og en politikk som gjør at miljøet i Oslo og bydel Sagene blir bedre.

5 av 15 representanter

I dag består bydelsutvalget i Bydel Sagene av fem representanter fra Arbeiderpartiet, av 15 representanter totalt.

Hvorfor tror du Arbeiderpartiet står så sterkt i Bydel Sagene?

– Vi har gjennom mange år vist at vi er med på å styre bydelen på en god måte, vi gir gode tjenester til de som bor i bydelen vår, vi har sørget for at Bydel Sagene er kjent som Kulturbydelen.

– Vi har også blitt kåret til Oslos grønneste virksomhet. Jeg tror mange i vår bydel forstår et det utgjør en forskjell om Arbeiderpartiet styrer bydelen eller ikke, svarer Stoltenberg.

LES OGSÅ: Hvordan ble bydelen til Sagene? Les historien her.

Fornøyd

Siden forrige valg til bydelsutvalg i 2015, er det flere saker arbeiderpartiets representanter er veldig fornøyde med å ha bidratt til å ha fått iverksatt i bydelen.

– Eldreomsorgen er styrket, blant annet har bydelen et godt samarbeid med seniorsenteret. I tillegg er det satt igang en mengde små tiltak innen klima- og miljøarbeid som dyrkningskasser, innsektshotell, planting av trær og bikuber.

– Ikke minst er også kultur- og frivilligheten styrket, gjennom å styrke frivillighetsmidlene og de grønne midlene, avslutter Stoltenberg fra landsmøtet i Arbeiderpartiet.

LES OGSÅ: