ANNONSE
Annonse

Mistet kontakten med egne barnebarn - laget forening for å styrke barns rett til besteforeldre

Besteforeldre: Synnøve og Odd Egil Engeset har opprettet interesseorganisasjonen Barns rett til besteforeldre, og ønsker en endring i norsk barnelov. Foto: PRIVAT

– Vi får mange meldinger fra personer i hele Norge. Hva i all verden er det som skjer? spør paret bak interesseorganisasjonen Barns rett til besteforeldre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.09.2017 kl 15:25

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TORSHOV: Den 10. mai i år startet ekteparet Synnøve og Odd Egil Engeset Facebook-siden Barnas rett til besteforeldre. Interessen tok av og de har nå etablert en interesseorganisasjon med samme navn.

– Våre barnebarn har ikke hatt kontakt med oss de siste seks årene av uforståelige grunner. Vi var nære omsorgspersoner i mer enn åtte år, og over natten opphørte all kontakt uten grunn, skriver de på Facebook-siden.

Innlegget: Når det uforståelige forblir uforståelig, hvor besteforeldrene forteller sin personlige historie, har i skrivende stund blitt lest nesten 27.000 ganger, fått 1300 likerklikk og blitt delt 375 ganger.

Massiv respons

Etter å ha valgt å være åpen om sin historie, forteller Engeset om en enorm respons.

– Først tenkte vi at dette ikke gjalt så mange, men etter at vi var åpne om vår historie kom det så mange til oss med samme problem. Vi tenkte: hva i all verden er det som skjer? Noe må rett og slett gjøres med dette samfunnsproblemet.

Derfor opprettet paret Facebook-siden og lagde en interesseorganisasjon for å få budskapet ut til myndighetene. Nå sitter Engeset og svarer på henvendelser daglig.

– Vi får mange meldinger fra personer i hele Norge, og vi sitter til langt på natt og besvarer lange fortvilte historier.

Ønsker lovendring

Paret, som bor på Torshov og også i London, viser til flere europeiske land som har lovgivning som sikrer barns rettighet til samvær med sine besteforeldre, for eksempel Frankrike, England og Nederland.

– Så hvorfor i allverden har vi det ikke her i Norge? Dette er noe som rett og slett må gjøres noe med. Det er mange barn som har det vondt, og vi har fått høre om så mange tragiske tilfeller, sier Engeset, som understreker at det er først og fremst barna de tenker på.

LES OGSÅ:

– Jeg håper flere skoler lærer av Nordpolen og Bydel Sagene

Hanna forteller om en skikkelig skatt av en Sagenetur

Nå har naboene og HvaSkjer hatt møte

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse