Nå kan barna snart flytte hjem igjen

Bjølsen skole - snart klar for å ta imot alle barna. FOTO: UNDERVISNINGSBYGG

Bjølsen skole er under rehabilitering, og noen av barna blir kjørt til andre skoler under arbeidene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.03.2017 kl 08:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BJØLSEN: Som med buss til Engebråten ungdomsskole på Kjelsås, hvor det er satt opp ekstrapaviljonger.

Siden 2015

Undervisningsbygg startet opp arbeider ved Bjølsen skole i 2015.

– Blant annet med installering av nytt ventilasjonsanlegg og skifte av de tekniske anleggene i to bygg. I tillegg har man rehabilitert trapper, himling og gulvbelegg. Trappene i begge bygg er vernet som krever at man må ta antikvariske hensyn samtidig som man skal ivareta moderne krav forteller kommunikasjonsdirektør i Undervisningsbygg, Marit Thorsen.

– Deler av elevene på mellomtrinnet har i perioden måttet flytte til Engebråten, mens resten ble igjen på skolen. Innredning og møblering av det siste bygget vil skje i sommerferien slik at skolen står klar i august 2017, forteller Thorsen videre.

100.000 timer

I tillegg kan Undervisningsbygg og entreprenør Backe og Caverion ved Bjølsen skole, også feire 100 000 timer uten fraværsskader under arbeidene.

- Vi tar opp HMS på hvert eneste møte, og vi understreker at vi må tenke på mer enn kun eget fag. Vi er en tverrfaglig bedrift, og da må også HMS-arbeidet utføres tverrfaglig, sier Caverions prosjektleder på rehabiliteringsprosjektet, Anders Åmot Andersen, i pressemelding.

Seksjonsleder for Undervisningsbygg KF, Magnar Skår, er fornøyd med resultatene.

- Vi ønsker gode skoler for elever og lærere. Men, det skal også være en god og trygg arbeidsplass for de som skal bygge. Vi skal ikke utsette oss for fare på jobben. Det burde vært en selvfølge, men det er ikke det. Det de nå har fått til på Bjølsen er takket være hardt og nitid arbeid, 100 000 timer uten fraværsulykker er et godt resultat, sier Skår.

Bjølsen skole stod ferdig for første gang i 1886, og har 1-10. klasse. Skolen består av ire bygg, hvorav tre er kulturminner.

Arbeidsulykker

I følge Arbeidstilsynet og pressemelding ble det registrerte 25 dødsfall som følge av arbeidsulykker i det landbaserte arbeidslivet i 2016. Åtte av disse var i bygg og anlegg, som var den næringen med flest arbeidsskadedødsfall det året.

LES OGSÅ:

Nøkkelord