Nå kan du kjøre buss døgnet rundt

Søndag 8. oktober får en rekke busslinjer i Oslo nye og flere avganger. Her er bilde fra forrige ruteendringer 2. april i år, hvor Sirin Hellvin Stav (MDG), leder for Miljø-, kultur- og byutviklingskomitéen i Bydel Sagene, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), byråd for miljø og samferdsel, og Øystein Dahl Johansen, kommunikasjonsrådgiver i Ruter titter ut av bussen FOTO: MINA HAUGLI

De nye ruteendringene sørger for at Sagenes og Nordre Akers beboere kommer seg hjem i helgene - hele døgnet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.10.2017 kl 10:46

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SAGENE/ NORDRE AKER: Hyppigere avganger og utvidet rutetider er noe av det bydel Sagenes bydel Nordre Akers beboere kan glede seg til i forbindelse med Ruters nye ruteendringer som trer i kraft søndag 8. oktober.

Tidligere i år ble ble innført leddbuss også på 34- bussene, det kan du lese om her.

Døgnville busser

Både 21-bussen som går fra Tjuvholmen til Helsfyr T, og stopper ved Alexander Kiellands gate og Sannergata, 54-bussen som går fra Kjelsås til Tjuvholmen og 20-bussen mellom Skøyen stasjon og Galgeberg vil kjøre hele døgnet i helgene.

– I dag kjøres siste avgang for linje 54 fra Tjuvholmen 03:40 natt til fredag og lørdag, og deretter er det et opphold frem til 07:10. Fra Kjelsås er det ingen avganger mellom 03:20 og 04:50. Ved ruteendringen 8. oktober styrker vi tilbudet, og linjen får 24 timers drift, sier Cathrine Myhren i Ruter.

Det samme skjer med linje 21: Bussen har nå siste avgang fra Tjuvholmen klokken 00:48, og deretter er det opphold frem til 04:59. Fra Helsfyr er det ingen avganger på linje 21 mellom 00:21 og 05:36. etter 8. oktober vil 21-bussen kjører døgndrift i helgene, til glede for alle med behov for å reise om natten.

I tillegg vil Fougners vei gjenopprettes som holdeplass mellom Carl Berners plass og Einars vei.

– Også 37-bussen mellom Nydalen T og Helsfyr T vil kjører halvtimesrute hele natten på ukedager. Bussen stopper ved Hammersborggata i begge retninger, ifølge Ruters nettside.

Hyppigere avgang

For 23-bussen som går mellom Lysaker og Simensbråten vil det bli hyppigere avganger på kveldstid mandag til fredag.

– Bussen kjører 15-minuttersrute i stedet for 20-minuttersrute på kveldstid mandag-fredag, i tillegg til hele dagen lørdag og søndag, ifølge Ruter.

I tillegg vil bussen kjøre 30-minuttersrute tidlig morgen alle dager, og holdeplassen Haslelund legges ned, og erstattes av Ulven torg. Holdeplassen Haslelund legges ned og erstattes av Ulven torg også for 24-bussen mellom Fornebu og Brynseng.

Og når det gjelder trikken:

Ruter styrker også trikketilbudet i forbindelse med ruteendringen, ved å innføre 15 minutters ruter i stedet for 20 minutters rute mellom 19.00 og 21.00 alle dager, dette gjelder alle linjer.

– Styrkingen av tilbudet på kveldstid gjøres for å bedre kapasiteten på kveldstid, avslutter Cathrine Myhren i Ruter.

Se alle ruteendringene i Oslo og Akershus her.

LES OGSÅ:

Budsjett 2018: Nå får også 2. klassingene gratis skolefritidsordning

Budsjett 2018: Foreslår penger til ny skole på Voldsløkka

Budsjett 2018: – Dette har vi kjempet for i mange år