Heldige elever får servert skolefrokost

SERVERER: Louis Migel Guldbrandsen (14) er ansvarlig for å dele ut maten til klasserommene. Foto: Janina Lauritsen

Da frister ikke bollene fra matbutikken like mye. Nå kan ordningen bli utvidet til å gjelde flere skoler.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.12.2017 kl 09:30

BJØLSEN SKOLE: I 2017 bevilget Bydel Sagene 500.000 kroner til skolefrokost, til Bjølsen skole og Nordpolen skole, med halvparten av beløpet på hver av skolene.

I forbindelse med bydelsdirektørens forslag til budsjett for 2018, så har det vært diskusjoner og vurderinger om ordningen bør utvides til også å gjelder flere skoler.

Enige om utvidelse av ordningen

Bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap) forteller nå i forkant av lokalpolitikerenes endelige behandling av bydelsbudsjettet til torsdag 14. desember, at det er flertall og enighet om å inkludere flere skoler med skolefrokost.

– Vi setter av 200.000 kroner til en oppstart av skolefrokost på Sagene og Lilleborg skoler i 2018. Planen er å øke dette i 2019, slik at alle de fire grunnskolene får like mye, forteller Stoltenberg.

LES OGSÅ: Snart har 50.000 lest psykologens klare juleråd!

Venstre vil ha mer penger

Venstre ved Alva Eide, kommenterer til saken at de vil foreslå å bevilge mer penger - 400.000 kroner.

– Så det kan bli et fullverdig frokosttilbud i 2018 også for Sagene og Lilleborg skoler, sier Eide.

Forslagene skal som nevnt behandles til torsdag, i bydelens budsjettmøte.

Fernanda Nissen

Når det gjelder Fernanda Nissen skole, på grensen mellom Nordre Aker og Bydel Sagene, men med tilhørighet i sistnevnte, så forteller bydelutvalgsleder Helge Stoltenberg at den skolen står på planen for eventuell skolefrokost i 2019.

FÅR FROKOST: Hasina Abdalla (14) og Thale Ryste (14) i klasse 9A på Bjølsen skole, er storfornøyd med å bli servert skolefrokost fire dager i uken. Foto: Janina Lauritsen

Veldig fornøyde elever

Hasina Abdalla (14) og Thale Ryste (14) i klasse 9A på Bjølsen skole, er storfornøyd med å bli servert skolefrokost fire dager i uken.

– De fleste av elevene tar ikke med lunsj, da er det fort gjort å dra på butikken i stedet. Mye bedre med et tilbud med sunne brødskiver enn de bollene fra butikken, sier de.

Det er syvende til tiende trinn som får servert skolefrokost klokken 10.15 fra tirsdag til fredag.

Jentene forteller at mange ikke tar seg bryet med å lage matpakke selv, og at foreldrene har sluttet å lage til dem. Mange får ukelønn, men de pengene er det fort gjort å bruke opp.

– Da hadde vi stått der uten penger og mat.

– Kan påvirke prestasjonene

Elevene får servert blant annet brødskiver med hvitost og kalkun. Brødskivene smøres hos Nordpolen Industrier, fraktet til skolen og servert i klasserommene.

– Elevrådet jobber med å få mer variert mat, vi vil ha flere typer pålegg, forteller de videre.

Lærer i 9A, Jørgen Trædal Haukeland, legger til:

– Det er bra at maten blir servert, da blir det mer inkluderende. Og det at de får skolefrokost kan påvirke skoleprestasjonene siden de spiser ordentlig mat.

Elevene mener at butikkbesøkene nå har gått ned.

– Butikkbruken har gått ned, elevene blir mette nok etter frokosten. Folk sparer penger på det, de gidder ikke å stå i køen på butikken når de allerede har spist, avslutter niendeklassingene.

LES OGSÅ:

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...