ANNONSE
Annonse

Ranet tre kiosker på én dag

7 Eleven Sagene ligger i krysset Kristiansands gate / Arendalsgata, vis á vis Sagene kirke. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Tirsdag starter en to dager lang rettssak hvor en mann er tiltalt for flere kioskran med kniv, blant annet ranet av 7 Eleven på Sagene i februar i år.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2017 kl 10:44

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE / OSLO TINGRETT: Det var på ettermiddagen søndag 5. februar i år at 7 Eleven-kiosken i Kristiansands gate på Sagene ble ranet av en mann med kniv.

3290 kroner

Mannen i 30-årene skal ha tatt seg inn i kiosken og truet en kvinnelig ansatt med en kniv under ranet. Hun skal ikke ha blitt fysisk skadet. Det var også to vitner til ranet.

– Personen som ble truet er tydelig preget av hendelsen, og får bistand av helsehjelp og av arbeidsgiver, sa operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Line Skott til TV2 etter ranet.

Ifølge tiltalen fikk mannen med seg i overkant av 3000 kroner fra ranet av kiosken. Mannen skal ha lent seg over disken og tok pengene idet kassen ble åpnet. Samtidig holdt han en kniv i hånden og truet med å skjære den ansatte.

Tre kioskran på samme dag

Mannen må møte i Oslo tingrett tirsdag, tiltalt for dette og tre andre kioskran. To av disse skjedde samme dag som Sagene-ranet:

Like etter klokken tre natt til 5. februar skal han ha ranet Deli de Luca på Holbergs plass ved Høyskolen i Oslo og Akershus, og en time før ranet på Sagene forsøkte han å rane Narvesen-kiosken ved Kalbakken t-banestasjon.

Det første ranet han er tiltalt for skal ha skjedd på kvelden lørdag 7. januar, i 7 Eleven-kiosken på Carl Berners plass.

Lik fremgangsmåte

Fremgangsmåten skal ha vært den samme ved alle de fire ranstilfellene. Tiltalte skal ha lent seg over disken og tatt penger i det kassen ble åpnet, samtidig som han truet den ansatte med en kviv. Han lyktes ikke å få med noen penger fra ransforsøket på Narvesen på Kalbakken. Ved de øvrige tre ranene fikk han tilsammen tilranet seg over 8000 kroner.

Mannen i 30-årene tiltales for vold og ran, og for å ha fremsatt alvorlige trusler mot en annen person. Ran har en strafferamme på inntil seks års fengsel. Det blir fremsatt påstand om oppreisning og erstatning på vegne av de fornærmede.

Mannen er tidligere straffedømt.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse