ANNONSE
Annonse

Sånn sniker du inn næringsstoffer i kosedrikken til barna

Nam, nam kakao... Foto: Sadie Lawler, Ekte Vare AS

Dette er superenkel hjemmelaget og digg kakao med næringsrik gelatin.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Kakao! Kakao! Kakao! Lei av å innfri de minste - og kanskje også de størstes - ønsker med dårlig samvittighet når du fyller koppene med sukker og lite næring? Ikke fortvil, du kan lage hjemmelaget kakao på under 5 minutter, og den er full av kraft!

Superenkel digg kakao (til 2)

  • 6 dl melk (eller kokosmelk, havremelk, etc…)
  • en god neve små sjokoladepletter/knapper (vi har brukt 70% løsvektsjokolade)
  • en dæsj Bourbon Vanilje 1,5 ss gelatin

Kakao trenger ikke handle mest om sukker. Foto: Sadie Lawler, Ekte Vare AS

Rør ut gelantinen

Løs opp gelatinen i litt vann i en kjele. Sett på middels varme, rør ut og hell i melka. Rør godt til gelatinen er løst opp.

Ha sjokoladen oppi, og rør til den smelter og kakaoen er jevn. Ha i vaniljen. Server i kopper eller ta med på tur. Du kan godt ha et par sjokoladepletter i bunnen av koppen når du heller oppi, så blir det en ekstra god overraskelse for den som nyter den.

Viktig byggekloss

Gelatin er en viktig byggekloss for store og små. Om du ikke rekker å spise kraftrik mat så er den en super nummer to!

Snik gelatin i varm drikke eller sauser. Velg alltid økologisk gelatin, da den utvinnes fra bein og hud og det er der dyra lagrer alle eventuelle giftstoffer og miljøgifter de får i seg. Gelatin er blant annet supert for tarmen, immunforsvar, bindevev og til med hår og negler blir fine av det!

Godt både på innsiden og utsiden

Så nyt en deilig kopp kakao med mye bedre samvittighet, vel vitende om at drikken gjør godt både på innsiden og utsiden – i tillegg til at det jo alltid er kos med en deilig kopp smakfull sjokoladedrikke.

Her kan du lese mer fra Matspalten!

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse