Se opp for festivalen som kan minne om en huskonsert

Andrea Rydin Berge er initiativtaker og festivalsjef for Oslo Pop Up. FOTO: PRIVAT

Fra fredag til søndag byr Oslo Pop Up-festival på et snev av Berlin midt i Oslo. Men det selges kun 30 billetter til hver del av programmet!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.04.2017 kl 18:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Fakta Oslo Pop Up-festival

Kunstnere:

  • Jazzpianist og komponist Maren Selvaag. Aktuell med soloplate ”Close to shore”.
  • Sanger og låtskriver Andrea Rydin Berge. Snart plateaktuell under navnet Rydin med albumet ”Who I am”, release i 2017.
  • Cellist Moritz Ebert. En av Berlins mest talentfulle klassiske cellister.
  • Gitarist Oddrun Lilja Jonsdottir. Kjent fra verdensmusikkscenen og fra sine meditasjonskonserter.
  • Visuell kunstner og designer Pandagunda. Kjent for sin visuelle kunst for bla. MTW og Rihanna.
  • Klesmerke IBEN. Norsk mote på vei ut i verden.
  • OSLO:RAW serverer økologisk og naturlig rå, vegansk mat med fokus på sunne søtsaker og lette retter.

Kilde: Oslo Pop Up-festival

SAGENE/GRÜNERLØKKA: Oslo Pop Up-festival lover en gjennomkomponert meny satt sammen av musikk, kunst, mat og mote. Slik gjenskapes et stykke avslappende Berlin i Oslo.

Fra fredag 28. til søndag 30. april får Oslo en helt ny type festival.

Testet i Berlin

Ideen fikk sanger og låtskriver Andrea Rydin Berge etter å ha testet ut Pop-Up konseptet «Rydin&Food» i Berlin sammen med den danske kokken Kathrine Gravholt i 2015.

– Det begynte med at jeg så en liten restaurant i nabolaget i Neukölln, de hadde dekket på mange små bord inne i et gammelt bygg og det hang en fristende meny ute på gata. Jeg hadde tenkt at jeg skulle spise middag der en dag, men tre dager senere var hele restauranten borte, sier Berge.

Mat, musikk og mote

Pop-up-konseptet er allerede etablert i Norge innen mote og design.

Andrea Rydin Berge ønsket å utvide konseptet ved å invitere musikere fra Berlin og Oslo til å møte publikum på nye måter.

Sammen med jazzmusiker Maren Selvaag har Andrea Rydin Berg satt sammen et program som krysser grenser ved å plassere genrene jazz, klassisk og pop side om side.

I tillegg serveres det mat og drikke som setter sansene i sving. Festivalen har blant annet invitert kokkene fra Oslo:Raw som skal serverer deilig og sunn rawfood på dagtid.

Det norske klesmerket Iben og designerne fra Permafrost er medspillere som viser frem kortreist mote og design. Visuell kunstner og grafisk designer Pandagunda (som har laget visuell kunst for blant andre MTW og Rihanna) stiller for første gang ut sine bilder på Oslo Pop Up-festival. Når festivalen er over selges en del av kunsten.

(Saken fortsetter under bildet)

Se bildet større

Bilder av kunstneren Pandagunda, som stiller ut sine bilder under festivalen.

LES OGSÅ: Har du besøkt denne idylliske kafeen i Maridalsveien?

Kun 30 billetter til hvert program

Andrea Rydin Berge flytter sitt konsept fra et nyåpnet yogastudio i Kreuzberg, til Is it so collective i Øvrefoss gate 14, like ved Sannergata, på grensen mellom bydelene Sagene go Grünerløkka.

– Lokalet drives som et av byens nye pop-up-lokaler av Pia Thome og Helene Bye. Her vil det i tiden framover komme en rekke spennende konsepter, ifølge Berge.

Det selges kun 30 billetter for dagsprogrammet og 30 billetter for kveldsprogrammet hver dag.

– Hvorfor legges det ut så få billetter til arrangementene? I hvor stor grad er eksklusiviteten, både i varighet og antallet mennesker det er tilgjengelig for, viktig for konseptet?

– Festivalen er i tre dager, så i alt er det 150 billetter. Vi ønsker å beholde den intime settingen fra pop-up-konseptet, der publikum får mulighet til å oppleve live musikk på nært hold. Det er et annerledes tilbud enn hva Oslo tilbyr ellers med de større scenene. Det kan minne om en huskonsert som dukker opp i et lokale midt i byen, sier Berge.

Se bildet større

Bilder av kunstneren Pandagunda, som stiller ut sine bilder under festivalen.

LES OGSÅ: