Kategoriheading

– Ser ut som om vi bor i et pizzahovedkvarter!

Skuffet: Skiltene hører ikke til på et sameie med 228 leiligheter og familier, mener nyinnflyttet beboer Benjamin Ashton. FOTO: MINA HAUGLI

Mener beboere i boligsameiet, som krever skiltingen fjernet eller i en ny og mer nøytral utgave.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.02.2017 kl 16:17

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Nydalen: Benjamin Ashton er en av mange nyinnflyttere i sameiet Lillo Nydalen, og som består av tre boligbygg med til sammen nesten 230 leiligheter. Han er ikke fornøyd med Dominos Pizzas skilting i første etasje på bygg A, og har sendt inn klage til kommunen hvor han krever skiltene fjernet.

I strid med tillatelse

På grunnlag av følgende - Dominos skilting på den nordre fasaden av bygg A Lillo Nydalen, er større enn hva kommunen har gitt tillatelse til.

Kommunen er klar over overtredelsen, og har bedt Electrovakuum AS om en redegjørelse innen fredag 24. februar. Ifølge kommunikasjonsansvarlig ved Plan- og bygningsetaten, Atle Jan Larsen, er det to muligheter for hva som nå vil skje.

– Vanlig prosedyre er at søker får muligheten til å søke om å få det ulovlige forholdet godkjent i ettertid ved en endringssøknad. Da kan en godkjenning bli gitt, eller så blir søker bedt om å fjerne skiltet, forteller Larsen.

– Dominos hovedkvarter?

Mandag 20. februar, tok Benjamin Ashton, hans samboer og deres ett år gamle datter over leiligheten sin i boligkomplekset Lillo Nydalen. Ashton forklarer skuffelsen som møtte han:

Se bildet større

Benjamin Asthon er lite fornøyd med pizzaskiltingen på bygget. FOTO: MINA HAUGLI

– Vi har gledet oss i over to år på å flytte inn her. Det er skuffende når Dominos Pizzas skilt er så dominerende. Det bor 228 familier her, og bygget ser ut som hovedkvarteret til Dominos Pizza. Det er uheldig, mener han.

Videre forteller Ashton at han forstår Dominos Pizza må ha skilt, men han hadde håpet på annerledes type skilt.

– Det finnes mange eksempler på skilter rundt i Nydalen, og i Oslo generelt, som passer bedre inn i omgivelsene. Omgivelsene skulle jeg ønske var tatt hensyn til også i denne saken, sier Ashton videre.

Sagene avis har vært i kontakt med Elektrovakuum AS, men har foreløpig ikke lykkes i å få en uttalelse.

Mulige løsninger

Ashton mener det er to mulige løsninger på problemet. Enten å få fjernet det ulovlige skiltet på fasade nord, eller få på plass et mer nøytralt skilt i likhet med flere andre skilt i Nydalen. Lokalavisa følger saken.

Se bildet større

Mer nøytralt: Benjamin Ashton skulle ønske skiltene var mer nøytrale slik som andre skilter rundt om i Nydalen. Som her på nabobygget til Lillo Nydalen. FOTO: MINA HAUGLI

LES OGSÅ:

Mysterud åpner på fredag
Åpen Scene på Trikkehallen
Oslo produserer ti tonn av "det sorte gullet"
Den utrolige historien om nøkkelsliperiet til Mysterud

Nøkkelord