ANNONSE
Annonse

Snart kan du ikke skylde på tomt batteri lenger

Slutt på ladeangsten? Alle 115 t-banesett skal få usb-ladere fram mot sommeren. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Ruter er i ferd med å fase ut snikernes «favorittunnskyldning». Men aller helst er dette en gladnyhet for deg med batteriangst.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Mandag kom vi over denne innretningen på en t-banevogn i morgenrushet.

Vi skal ikke spørre hva det er, for det er rimelig åpenbart. På høy tid vil mange kanskje si, at også t-banevognene får usb-uttak til mobilladere.

Usb-uttakene sitter rett ved siden av døra inn til førerhuset i hver ende av t-banevognene. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Halvparten har billetten på mobilen

I januar skrev Tek.no at Ruter nå tar grep for å redusere sjansen for at en strømsulten mobiltelefon skal påføre deg et ufortjent gebyr.

I en tid hvor det meste av livene våre er samlet i en smarttelefon – være seg billetter, betalingsløsninger, musikkspiller, mail og kalendere, sosiale medier, aviser, kamera, og helt vanlige ringefunskjoner – har mange opplevd at strømmen er borte når billettkontrollørene dukker opp.

– Vi vet at noen er redd for å gå tom for strøm, og vi håper at dette vil hjelpe dem til å bli tryggere på at mobilen holder hele veien, sa pressevakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen, til Tek.no i januar.

Han kunne opplyse av halvparten av kundene har elektronisk måneskort på mobil.

LES OGSÅ: Hva i all verden er denne innretningen på t-banestasjonene godt for spurte vi. Og fikk svar. På et vis.

T-baner, busser, trikker og båter

Den første t-banevognen fikk innstallert usb-ladeuttak i januar, og deretter skulle innstalleringen på resten av vognparken fortsette i februar og frem til over sommeren. Da vil tilslutt alle 115 vognsett være utstyrt med ladepunkter.

Ruter bekrefter overfor Nordre Aker Budstikke at monteringen er i gang, men at det foreløpig nok trengs litt flaks for å havne på «riktig vogn» når du trenger lading.

Båtene som opereres av Norled, på vegne av Ruter, får ladeuttak montert fra mars, mens det fra april kommer på alle nye busser på linjene 20, 21, 25, 28, 34, 37 og 54. Etterhvert som de øvrige busskontraktene til Ruter fornyes, vil det stilles krav om usb-ladeuttak også i disse.

Og med tid og stunder kommer det også lademuligheter på trikkene, men her må vi reisende smøre oss med litt mer tålmodighet. Det vil ikke bli ettermontert på de gamle trikkene, som skal ut av tjeneste i løpet av de neste årene. Men neste generasjon oslotrikker, som starter testkjøring i 2020, vil ha uttak til usb-lading.

LES OGSÅ: De gamle trikkene har gått langt! Nylig passerte trikk 108 2 millioner kjørte kilometer. Det tilsvarer 50 ganger rundt jorda!

Beboere er ikke fornøyde: – Trikken får i realiteten dårligere fremkommelighet i Grefsenveien, til fordel for sykkel

LES OGSÅ: Bydelene Sagene og Grünerløkka har åpnet Oslos første Barans stasjon, sammen med Blå Kors

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse