Kategoriheading

Snart klart for bydelsdagene - se programmet her!

Nye bydelsdager om ikke lenge. Her fra tidligere anledning. FOTO: BYDEL SAGENE

Faktisk flere hundre år siden Sagene ble nevnt som egen bydel. Da bør det vel være egen «nasjonaldag» også - og en skikkelig folkefest?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.04.2017 kl 15:01

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SAGENE: Bydel Sagene arrangerer bydelsdager en helg tidlig i mai hvert år.

– På bydelsdagene er målet å vise fram det som foregår av kultur- og foreningsliv i bydelen. Sagene blir nevnt som en bydel i skriftlige kilder allerede 10. mai 1629, altså for snart 390 år siden! Derfor kalles denne datoen for bydelens «nasjonaldag», og bydelsdagene søkes lagt nær denne datoen, sier kulturkonsulent i Bydel Sagene, Andreas Fætten.

LES OGSÅ: Bydel Sagene - Et sted med gammel stolthet og mye særegenhet.

Fra fredag 12. mai

I år er bydelsdagene lagt til 12. og 14. mai.

Fætten forteller om programmet.

– Fredag 12. mai, fra klokken 14.00 til 18.00 er det nærmiljøfest på Haarklous plass. Det starter med aktivitetsdag for barna i området. Så blir det konserter og opptredener, verksted, leker og annen underholdning, samt informasjon om ulike tilbud i lokalmiljøet, inviterer Fætten.

Se bildet større

Bydelsdager i Sagene Bydel. FOTO: BYDEL SAGENE

Lørdagene er arrangementet ved Miljøtorget ved Sagene Samfunnshus. Med konserter, opptredener, informasjons- og salgsboder og hoppeslott i parken, kunstmarked og morosnekring foran samfunnshuset.

– I tillegg blir det åpent hus med aktiviteter for barn foran SAIFF. Sagene handelsforening samles også, foran Sagene kirke.

Søndagen inviteres det til Vøienvolden gård, fra klokken 12.30 til 15.30.

– Arrangementene blir på tunet til verneverdige Vøienvolden. Her blir det også konserter, opptredener, kafé på tunet og i drengestua. Ikke minst også utdeling av Lovisaprisen, bydelens kultur- og miljøpris, forteller Fætten videre.

Noe du vil vise frem?

Han legger til at det fortsatt mulig å delta med innhold på bydelsdagene.

– Bydelsdagene er en skikkelig folkefest. Bydel Sagene er jo både den grønneste virksomheten og selveste kulturbydelen i Oslo, så det er klart vi vil vise fram våre lokale miljøengasjerte ildsjeler og det blomstrende kulturlivet, understreker Fætten.

LES OGSÅ: