ANNONSE
Annonse

– Snart like møkkete som et nypløyd jorde!

På fortauene, mellom husene, på plener, på lekeplasser og i parkene. Det handler om hundebæsj og sløve hundeeiere.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.03.2017 kl 10:31

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BJØLSEN Fra Advokat Dehlis plass og gangveien opp til Bjølsenparken er det ikke noe hyggelig å gå. Det gjelder også på fortauet i Bergensgata opp til Bjølsen busstopp.

Styreleder i Gjøviksgata borettslag: Trond Inge Kjærland. Foto: PRIVAT

- Det er snart like møkkete som ei nypløyd jorde. Ille er det også mellom husene, på plener og på lekeplasser til borettslagene og i parkene rundt om, ifølge Trond Inge Kjerland, styreleder i Gjøviksgata borettslag til Sagene Avis.

Sløve hundeeiere?

Det var flere hundeeiere ute og luftet hundene sine, en morgen i februar da Sagene Avis tok en tur for å sjekke ut. Det var mye hundebæsj i området, og det var hundeeierne selv også enige i.

- Jeg gikk faktisk akkurat og irriterte meg over det! Sier en jente som er ute og lufter sine to hunder.

På luftetur: Bronx og Louie i Bjølsenparken mandag morgen. Foto: MINA HAUGLI

En annen vi møter, er en voksen dame som mener noen hundeeiere er uten hundevett.

- Jeg har selv bodd her i seks år, og i de siste to årene har det blitt svært mange flere hundeeiere her. Blant de, er det mange som har små, søte hunder som de bare slipper løs, og ikke passer godt nok på, forteller hun.

Tomme for poser?

Eieren til Cockapoo-hunden, Bianca, tror at hundeeierne for det meste er sløve, men óg at det kan finnes en annen grunn.

- Noen kan ha gått tom for pose kanskje, men da er det jo som oftest bare å spørre noen andre. Det har skjedd at jeg har gått bort til noen som ikke plukker opp, og spurt om de har lyst på en pose, forteller eieren.

Styreleder Kjerland mener årsaken er en kombinasjon av sløvhet, og at hundeeierne lar hundene sine gå fritt, til tross for båndtvangregel, 20. april til 1. august.

Forsøpling

Kjerland forteller videre om en hendelse som skjedde når han ventet på bussen. Der stod en hundeeier med hunden sin i bånd, mens hunden gomlet på noe, plukket hundeeieren søppel. Hundeeieren ba hunden åpne munnen, og ut trakk hun et sjokoladepapir i plast.

- Hunden legger fra seg er et problem for oss mennesker, og det som vi mennesker legger fra oss er et problem for dyrene. Alt koker ned til at mange er forferdelig dårlige til å rydde opp etter seg, mener Kjerland.

Plukker alltid opp: Eieren til Cockapoo-hunden, Bianca, har alltid med hundeposer på luftetur. Foto: MINA HAUGLI

Hvordan løse problemet?

Ingen av de vi møtte i Bjølsenparken hadde et fasitsvar på hvordan man skal bli kvitt problemet med hundebæsj.

- Jeg tror i hvert fall det må en generell holdningsendring til, sier Kjerland.

LES OGSÅ:

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse