Stinn brakke her i helgen...

Fullt hus: Mange foreldre og barn tok seg turen til Astrid Lindgren cabaret på Sagene samfunnshus lørdag 25. februar. FOTO: MINA HAUGLI

Ronja Røverdatter, Pippi Langstrømpe, Emil i Lønneberget og ikke minst Barnas Kulturhelg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2017 kl 09:11

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SAGENE: I helgen var det musikalsk hyllest til Ronja Røverdatter, Pippi Langstrømpe, Emil i Lønneberget og flere andre av Astrid Lindgren-klassikere i Sagene Samfunnshus - alt i anledning Barnas Kulturhelg.

Populært show

Det er Eldrid Johansen, Karianne Kjærnes og Camilla Susann Haug som står bak forestillingen "Hujedamei". Det er over ti år siden de hadde sin første forestilling, og har siden turnert over hele Hedmark og Oppland i regi av Den kulturelle skolesekken. Det har blitt hundrevis av forestillinger, men lei er de ikke.

Se bildet større

Hyller Astrid Lindgren: Skuespillerne f.v. Camilla Susann Haug, Eldrid Johansen og Karianne Kjærnes. FOTO: MINA HAUGLI

– Det er like moro etter hundrevis av forestillinger. Vi kommer ikke til å gi oss før vi er pensjonister, forteller en glad Eldrid Johansen, etter forestillingen.

–Ikke som TV

På spørsmål om hvorfor det forestillingen blir så godt likt, tror skuespillerne at det er på grunn av det enkle.

– Det er fordi vi har med de gode gamle klassikerne som mange har et forholdt til. Det er også viktig kulturarv som vi ønsker å gi videre, og så holder vi forestillingen enkel med kun oss selv og noen få instrumenter, sier skuespillerne.

Se bildet større

Skuespillerne og deres barn: F.v Camilla Susann Haug, Ea Sofie Sørum (4) på armen til Eldrid Johansen, Aksel Sørum (9), Iben Kjærnes Klessetveit (3), og Karianne Kjærnes. FOTO: MINA HAUGLI

Skuespiller, Karianne Kjærnes, forteller også at hun synes det er en takknemlig forestilling, hvor barna lever seg inn.

– Det er veldig artig at det faktisk går an. Det er jo lenge med 40 minutter for barn, med såpass rolige partier. Det er ikke som på TV, men barna lever seg inn allikevel. Det er artig å fortelle rett og slett, sier hun.

Utsolgt

Forestillingen var helt utsolgt, og Kaysalen rommet 150 voksne og barn. Blant tilskuerne var familien Ottestad og Thoresen, de synes forestillingen var en fin lørdagsaktivitet.

– Den kunne godt vart enda lenger! Det var veldig koselig. Vi kunne alle sangene, og det er jo nostalgi for oss voksne, sier Annika Ottestad, mamma til Elle (2 år).

Se bildet større

Fornøyde tilskuere: F.v Hennie Thoresen (2) på armen til Tine Thoresen, Annika Ottestad med Elle (2) og Njål Ottestad. FOTO: MINA HAUGLI

Barnas kulturhelg

Helt frem til 02. april foregår det forskjellige kulturtilbud for barn på Sagene samfunnshus. Barnas kulturhelg er Bydel Sagenes eget kulturprogram for barn.

– Det er både dukketeater, dans, konserter og teater som står på programmet, og billettprisene er rimelige, ifølge Sagene samfunnshus egen nettside.

LES OGSÅ: