Strøm-Larsengutta med landbruksministeren

André og Fredrik Strøm-Larsen. FOTO: PRIVAT

– Det var inspirerende å møte Dale. Han løftet frem mulighetene for oss unge, forteller Fredrik og André.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.02.2017 kl 10:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TORSHOV: – Det er avgjørende at unge mennesker ønsker å gå inn i næringen. Derfor er jobb nummer en for meg å medvirke til at de ser ei framtid og ønsker å satse, sa landbruks- og matminister Jon Georg Dale (Frp), i forbindelse med at ministeren forrige uke møtte unge potensielle arvtakere i norske kjøtt- og eggbedrifter under en samling arrangert av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund (KLF), ifølge pressemelding.

Se bildet større

Fra venstre: Fredrik Strøm-Larsen, Jon Georg Dale og André Strøm-Larsen. FOTO: KFL/UTLÅNT

Strøm-Larsen fra Torshov

Fredrik Strøm-Larsen og André Strøm-Larsen var tilstede.

– Det var inspirerende å møte Dale. Han er opptatt av rekruttering og innovasjon, og løftet frem mulighetene for oss unge som vurderer å gå inn i næringen, sa «juniorene» etter ministermøtet.

Generasjonsskifte

Pressemeldingen forteller videre at KLF har innsett at generasjonsskifte byr på mange utfordringer, og at mange bedrifter forsvinner nettopp ved et slikt skifte. Nå har bransjeorganisasjonen satt i gang et prosjekt for å gjøre unge arvtagere mer bevisst på valget de tar.

– For mange unge er det store sko å fylle, og ikke alle er like sikre på hva de vil gjøre, sier Svein-Erik Eide i KLF.

Han legger til:

– De er ofte ikke mentalt forberedt på å ta over virksomheten, så vi vil gjennom et helt år samle unge potensielle ledere, for å gi dem et nettverk og bevisstgjøre dem i valget de står overfor. Mentorer fra kjøttbransjen, psykologer og coacher er blant innlederne.

Seks milliarder

De 14 «juniorene» som deltar i prosjekt generasjonsskifte i KLF-regi, kommer fra bedrifter som i fjor omsatte for mer enn seks milliarder kroner, eller en tredjedel av den samlede omsetningen i privat kjøttbransje. Med andre ord er et særdeles «tungt» utvalg frittstående kjøttbedrifter representert.

– Det er store utviklingspotensial innen næringsmiddelindustrien, om en bare tør å satse. Jeg håper deltakerne sitter igjen med et ønske om å ta en lederrolle og at de ser at dette er en næring med muligheter, ifølge landbruks- og matminister Dale.

LES OGSÅ: