ANNONSE
Annonse

Torills nye sommerkjole

Foto: Oslobilder (ukjent)

– Med jevne mellomrom tar jeg med en kaffekopp og setter meg ved paviljongen i Torshovparken, og mimrer litt. Både utsikten og parken er egentlig like fin som før, etter min mening en av Oslos fineste parker.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 02.11.2017 kl 10:00

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Terje Børjesson bodde i Agathe Grøndahls gate, rett overfor Torshovparken. Dette innlegget skrev han først på egen facebookside, men Sagene Avis har fått låne det til lokalavisa. Ifølge Terje er hendelsen fra 1954-55, da han selv ikke var eldre enn fem - seks år.

Jeg våknet av kaffelukt og suset fra Gasskomfyren vi hadde på kjøkkenet. Onkel hadde allerede på seg finstasen, for det var 1. mai, og 1. mai fleipet du bare ikke med der i huset.

Han sto og plystret lavt på Internasjonalen mens han tittet seg en siste gang i speilet. - Er du klar til å høre noen sannhetens ord, sa han og smilte.

Fra Torshovparken. Foto: ARKIV SAGENE AVIS

Som vanlig skulle han selvfølgelig ha meg med på 1. mai-samling ved paviljongen i Torshovparken - den som ligger på toppen med utsikt utover hele byen.

Vi gikk hånd i hånd opp trappene, ble stående en stund ved den lille fontenen og titte innover den grønne alléen og alle de røde flaggene.

- Gratulerer med dagen, sa onkel, litt opprømt.

Han gledet seg til å høre Emil Løvlien tale - jeg gledet meg til å høre Tempo Janitjar, og kanskje få et lite glimt av Torill i den nye sommerkjolen sin.

Med jevne mellomrom tar jeg med en kaffekopp og setter meg ved paviljongen i Torshovparken og mimrer litt. Både utsikten og parken er egentlig like fin som før. Ta absolutt en tur om du er i nærheten. Det er etter min mening en av Oslos fineste parker.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse