Turgruppa som kaller seg S61

Deler av gjengen som var på tur onsdag. Bildet er fra Lilleborg torg der de hadde pause, drakk litt ferskpresset juice og hadde Quiz. FOTO: BYDEL SAGENE

Sosialt er det også. Ny tur er allerede fredag, og de vil ha deg med!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.07.2017 kl 12:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SAGENE: – I hele sommer arrangerer vi gågrupper på mandager, onsdager og fredager, avgang fra Sandakerveien 61 hovedinngangen, klokken 11.00. Det er hovedsakelig beboere i blokken S61 som deltar, men dette er et tilbud for alle eldre i næromårådet, inviterer Tove Vik Aasen, fungerende Seksjonsleder for avdeling for Innsats og Mestring i Bydel Sagene.

Altså ny tur allerede fredag. Og derfor navnet, blokken med beboerne på tur heter S61.

LES OGSÅ: Kun én politiker har møtt opp i alle bydelutvalgsmøtene

Lavterskeltilbud

– Dette er et lavterskeltilbud, så den som har lyst henger seg på. Vi har alltid to ledsagere, da gruppesammensetningen ofte har ulikt funksjonsnivå.

– Vi bruker nærområdet og oppsøker hyggelige steder der vi kan ta en pust i bakken og vi kombinerer det gjerne med andre hyggelige aktiviteter som Quis eller andre tema for samtaler, som for eksempel lokalhistorie, forteller Vik Aasen videre.

Og selvsagt er hovedintensjonen mer fysisk aktivitet.

– Forhindre passivitet, forhindre funksjonsreduksjon, men også det sosiale er viktig, å treffe andre, komme ut av egen leilighet, ut i solen, le sammen med andre, det er mye helse og trivsel i dette, og det enkle er ofte det beste, legger Vik Aasen til.

Mange aktiviteter

Dagaktivitetene i regi av avdeling for Helse og Mestring, har også fokus på ernæring hos eldre, aktiviteter som skal forhindre isolasjon, og jobber også aktivt for at Sagene skal bli en demensvennlig bydel.

– I tillegg er det mye fokus på frivillighet som en ressurs, sier Vik Aasen.

LES OGSÅ: