Verdens grønneste bydel

Lokalpolitiker og leder av Sagene Bydelsutvalg, Helge Stoltenberg (Ap). FOTO: SAGENE AVIS

KOMMENTAR: – Det er mange ting som gjør meg stolt av å bo i Oslos grønneste bydel. Men er det noe som mangler?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.07.2017 kl 08:32

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Det er mange ting som gjør meg stolt av å bo i bydel Sagene. Vi har Akerselva, parkene, cafeene, restaurantene, folkelivet. Vi er en kort trikketur unna sentrum og en kort trikketur unna marka.

Vår bydel har det meste. Gjennom mange år har vi vært selveste Kulturbydelen i Oslo fordi det hver dag gjennom hele året skjer veldig mye på kulturfronten.

Men bydel Sagene er også kåret til den grønneste bydelen i Oslo Det er fordi vi tar miljø og klima på alvor. Gjennom engasjerte politikere men ikke minst gjennom engasjerte beboere så skjer det utrolig mye i vår bydel. Gjennom ordningen grønne midler gir bydelen økonomisk støtte til mange grønne tiltak.

Gå langs en av gatene og der ser du en potte med løk på en av lyktestolpene. Det er løk for strøk. Vær så god, bare smak! Mange forskjellige løktyper henger rundtomkring i bydelen. Og det skal være en inspirasjon til oss alle.

Løk av alle typer kan vi dyrke på balkonger, i gårdsrommene eller i potter på trappa. Mange løk er ekstremt resistent mot tørke og trenger minimalt med vedlikehold, perfekt for oss som ikke har de aller grønneste fingrene.

Eller har du vært en tur i Torshovparken? Mellom trær og folk finner du bikuber, hvor flittige bier samler inn Torshovhonningen. Frivillige i Torshov birøkterlag passer og steller biene. Og noen steder kan det se ut som om vi har glemt å klippe gresset, men neida det har vi ikke.

Dette er blomsterenger hvor vi lar det gro fritt slik at biene kan finne nektar til sin honning.

Kanskje du har lagt merke til alle dyrkningskassene som står rundt i bydelen? En slik kasse kan du adoptere og dyrke grønnsaker og urter eller det du måtte ha lyst på. Mange hundre i vår bydel dyrker litt ved hjelp av disse kassene.

Hvis du går i Vogtsgate legger du nok merke til at gata har fått mange og flotte blomster.

Dette er det barna ved Lilleborgskole som har ordnet med økonomisk støtte fra bydelen til glede for oss alle.

På Haarklousplass har vi plantet bærbusker og du finner et felt med grønnsaker. Og i Bjølsenparken finner du et innsektshotell hvor innsekter kan bosette seg.

Dette er bare noen smakebiter av det grønne midler har gått til. Neste gang du er ute og går i bydel Sagene, så se deg litt ekstra omkring så kanskje du oppdager andre ting.

Eller er det noe som mangler? En god ide du har? Ja da vil jeg gjerne høre om den så kan den kanskje bli til virkelighet.

Jeg ønsker alle en god og grønn sommer i Bydel Sagene!

Helge Stoltenberg (Ap)
Bydelsutvalgsleder Bydel Sagene

LES OGSÅ: