– Vi er nesten som en liten familie

Lydia og Etem Secici utenfor restauranten. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Forteller restaurantsjef Etem Secici om restauranten og stamkundene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.02.2017 kl 09:12

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TORSHOV: I Vogts gate. Ikke mange bord, men flere stamgjester og andre i den koselige lille restauranten - med både tyrkisk og meksikansk mat.

Nordre Aker-beboerne er ikke akkurat bortskjemt med å snuble over cafeer og restauranter. Mens derimot i nabobydel Sagene, så er det ikke langt mellom spisestedene.

Stamboul

Som Stamboul. Hvor det serveres veldig god tyrkisk mat, for det var den virkelig da Nordre Aker Budstikke var innom. Men også meksikansk, ifølge Stamboul-sjefen, Etem Secici (54), som er kurder og kom til Norge i 1986. Han søkte og fikk asyl.

– Jeg fikk først jobb ved restaurant ved Aker brygge. I 2000 startet broren min denne restauranten, som sønnen min nå eier. Det er så hyggelig å drive restaurant her, sier en veldig blid Etem.

Se bildet større

Tyrkisk og meksikansk mat og blide folk bak disken. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Familie

Det er flere stamgjester ved Stamboul.

– Ja, det er det, så vi kjenner jo hverandre. Blir nesten som en liten familie, vi som jobber her og stamgjestene, forteller Etem videre.

Med gjester i alle aldre.

Men hva er den store hit'en ved restauranten?

– Det er flere. Det er tyrkiske kjøttkaker - eller köfte. Også lammekotelettene er det mange som bestiller, og også miks grill, forteller restaurantsjefen videre.

Planer

Og det er planer på gang. Ikke i Nordre Aker-land, men derimot i nabobybydelen.

– Vi jobber mot å få åpnet en ny restaurant ved Årvoll, kan Etem avsløre til lokalavisa.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord