– Vi føler oss hjemme i tekstene

Dylan kommer ikke selv, men musikken hans, Cohens og Elvis', vil runge i Metodistkirken på Bjølsen søndag. FOTO: PRIVAT/ALBERTO CABELLO (WIKIMEDIA)

Søndag står Retro-koret på scenen på Bjølsen, med «de tre store» på repertoaret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.02.2017 kl 08:31

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BJØLSEN: – Leser med stor interesse at den nye bydelsdirektøren i Sagene er Dylan-frelst! Nå kan han og andre på Sagene oppleve retromesse i Metodistkirken på Bjølsen nå til søndag klokken 11, med sanger av Dylan, Elvis og Cohen. Det er retrokoret med band og under ledelse av menighetens prest Kari Hay og musikalsk leder Andre Storeng som står for opplegget, skriver Morten Skjørshammer i menigheten, i en e-post til Sagene Avis.

Det var i et intervju i forbindelse med lanseringen av Sagene Avis 1. februar, at bydelsdirektør Marius Trana fortalte om sin begeistring for artisten som vant Nobel-prisen i litteratur i 2016.

– I julen fordypet jeg meg helt i Bob Dylan, og hans samlede verker. Blant annet 600 sider med lyrikk, sa Trana i intervjuet.

Retrokonsert

Se bildet større

Retrokoret. FOTO: UTLÅNT

Kirsti Dahl Johansen i Retro-koret forteller at de startet som et prosjektkor i 2014.

– Vi begynte med Dylan-repertoar, så fortsatte vi med Elvis-gospel, og i den senere tid har vi jobbet med Cohen. Nå føler vi at vi har etablert oss som kor og at konseptet og stilen er «retro» (retrospektiv), derav navnet, sier Johansen.

Hun legger til at koret verdsetter sangglede og å ha det gøy sammen, fremfor perfeksjonisme.

LES OGSÅ: Har lansert ny lokalavis for bydel Sagene!

Inspirasjon og takhøyde

– Når vi velger sanger fra artister som Dylan, Elvis og Cohen, så har det å gjøre med at vi føler oss hjemme i tekstene, at de gir insipirasjon til undring og takhøyde, og selvfølgelig at vi er glad i denne musikken. Vi ønsker nye sangere velkommen, det er ingen aldersgrense verken oppover eller nedover, sier Johansen.

Retros musikalske leder, André Storeng, er også organist i Metodistkirken på Bjølsen, og omtales som en kunstner på ethvert tangentinstrument.

Søndag 12. februar klokken 11 har han med seg band under Retro-messen. Det blir ingen preken denne søndagen, men en «reise» og en fordypelse gjennom de sangene som skal fremføres.

På programmet står blant annet:
- "Bird on a wire" ("Spurv på en snor" (Cohen)
- "Anthem" (Cohen)
- "Halleluja" (Cohen)
- "So high" (Elvis)
- "Peace in the Valley" (Elvis)
- "In my Father's House" (Elvis)
- "I shall be released" (Dylan)
- "Man gave names" (Dylan)
- "Times they are a changing" (Dylan)

– Vi ønsker alle velkommen til Retro-messe på søndag! Og velkommen til den nyrenoverte Metodistkirken her på Bjølsen! En kirke med eget scenegulv, sier Johansen.

LES OGSÅ: Vil bytte ut bydelens tjenestebiler med sykler

Metodistkirken på Bjølsen

Allerede i 1896 ble det bygget en liten trekirke på denne tomta i Bergensgata 12. Og etter hvert som menigheten vokste, begynte planene for en ny og større bygning å finne sin form.

Først i 1953 ble byggetillatelse innvilget, og i august 1955 ble dagens kirkebygg innviet.

– Vi ønsker å være et sted, en scene, for ulike kulturaktiviteter året rundt. Noen arrangement vil vi utvikle selv, samtidig som vi inviterer ildsjeler i nærmiljøet til å bruke kirken, scenen og lydanlegg eller lydstudioet i kjelleren, sier Johansen.

LES OGSÅ: For 40 år siden var Sagene kirke først i Norge

Nøkkelord