Vi gleder oss til 2017! Eller…?

Jonny Olsen peker - kanskje på 2017-sesongen? FOTO: SAGENE AVIS

KOMMENTAR: For oss som elsker Skeid var 2016 en sesong vi kommer til å huske med glede. Men jeg er usikker i 2017.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.02.2017 kl 11:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Januar måned er snart over, og seriestarten nærmer seg. Om snaue tre måneder sparkes sesongen i gang for våre helter i rødt og blått når de tar turen inn i de dype skoger for seriestart borte mot Nybergsund-Trysil. Første hjemmekamp for Skeid er mandag 24. april, når Vålerengas rekrutter kommer på besøk.

For oss som elsker Skeid var 2016 en sesong vi kommer til å huske med glede. La gå, sesongen startet med bråk rundt trenerrollen (det må liksom alltid være noe i Skeid), men etter at stormen hadde lagt seg begynte gutta på banen og vise seg frem for
alvor.

JONNY OLSEN ER OGSÅ BLOGGER - LES MER HER

Når vi ser tilbake på sesongen 2016 ser vi et Skeidlag som endte sesongen på en glimrende 3.plass, et Skeidlag som scoret solide 57 mål på 26 seriekamper, et Skeidlag som kun tapte 4 seriekamper gjennom hele sesongen og ikke minst: et Skeidlag som aldri var truet av nedrykk, i en sesong hvor halvparten av lagene rykket ned.

Med andre ord: 2016 var, totalt sett, en glimrende Skeidsesong.

Sånt blir lagt merke til av lag høyere i divisjonssystemet, og per dags dato har Skeid mistet en del spillere som var særdeles viktige for oss i fjor.

Johnny Buduson (toppscorer i avdelingen) og Bruno Leite (årets spiller i Skeid) skal prøve lykken i Eliteserien for FK Haugesund, mens Ridouan Essaeh per dags dato er «på turne» og prøvespiller for diverse klubber på østlandet. Foreløpig har han besøkt både Stabæk og Kongsvinger, så mye tyder på at vi også mister han.

I tillegg har midtstopper Kasper Amdal trappet ned til spill i lavere divisjoner grunnet jobbsituasjonen, og mye tyder på at midtbanemann Andreas Steinbakk-Olsen også kommer til å trappe ned, selv om enkelte med trent øye har sett at han fortsatt er å finne på treningsfeltet.

Hva så med erstatterne? Tom Nordlie har foreløpig fokusert på unge erstattere. Mads Andersen, Henning Tønsberg Andresen og David Hickson kommer fra Vålerenga, mens Deni Hasanagic og Johannes Nunez kommer fra henholdsvis Fredrikstad og Ready.

I tillegg har A-laget hentet opp tre talentfulle herremenn fra juniorlaget. Fellesnevneren for alle disse? De er alle under 20 år. Og det er nok den lista Skeid må legge seg på.

Flere av disse spillerne har foreløpig fått gode skussmål på trening. Mads Andersen står visst allerede frem som en ledertype og bauta bak, Hickson kan bli den «nye» Buduson med sin eksplosive hurtighet, mens Nunez fra Ready kan bli en publikumsfavoritt med sin herlige teknikk.

Det er helt klart spennende spillere som har kommet til klubben. Vi Skeidokser håper spillerne presterer!

Men gjør det oss til et topplag i 2017? Jeg er…. Usikker.

JONNY OLSEN ER OGSÅ BLOGGER - LES MER HER

Jeg vet at mange Skeidsupportere ønsker å se Skeid som et topplag i 2017. Jeg er ikke noe annerledes der. Men, det er ikke til å stikke under en stol at vi har mistet viktige spillere, svært viktige spillere som var svært viktige i vår glimrende 2016-sesong. Og, i mine øyne er det per dags dato usikkert om erstattere er gode nok til å holde det samme nivået som spillerne de skal erstatte. Rett og slett fordi vi ikke helt vet hva de står for ennå. Men vi håper og tror på spillerne! Uansett!

Jeg vil ikke være unødvendig kritisk. Men avdelingen vi skal spille i denne sesongen er betydelig sterkere enn fjorårets. Det er mange lag i avdelingen som ønsker å ligge i toppen, og alt ligger til rette for et rotterace uten like i jakten på opprykk. KFUM, Raufoss, Grorud, HamKam er eksempler på lag som alle ønsker å være der. Kan Skeid blande seg?

Jeg er usikker. Såpass må jeg innrømme. Heldigvis er det nesten 3 måneder til seriestart. Mye kan skje på den tiden. Kan Tom Nordlie dra frem en overraskelse eller to fra hatten?

Jonny Normann Olsen
Leder for Skeidoksene
Blogger på facebook.com/bestemenn
twitter.com/bestemenn