ANNONSE
Annonse

Vil dyrke på taket til Sagene Samfunnshus

Kanskje blir det grønt på taket til Sagene Samfunnshus. Foto: SYNNE SOFIE CHRISTIANSEN

Kanskje også plante frukttrær der, og sette opp bikuber.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.03.2017 kl 12:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: Flertallet ved Miljøpartiet De Grønne, Ap, SV, Rødt og Venstre ble i 2013 enige om å etablere grønt tak på Sagene Samfunnshus.

Men dengangen endte ikke prosjektet i noe konkret. I bydelsutvalget i desember 2016 ble forslaget vedtatt på nytt og bydelsadministrasjonen skal behandle saken videre.

Bedre luftkvalitet

Bydel Sagene - som er kåret til Oslos grønneste bydel - har også en høy befolkningstetthet. Et grønt tak på Sagene Samfunnshus skal hjelpe til med bedre luftkvalitet, motvirke oversvømmelser ved kraftig regnvær og gi tilgang på nye grøntområder i bydelen. Alt i følge Miljøpartiet De Grønne.

Helge Stoltenberg (AP), leder av bydelsutvalget i Bydel Sagene, har mange ideer til hvordan dette et grønt tak på samfunnshuset kan bli.

– Jeg ser for meg at det kan settes opp dyrkingskasser, bikuber og frukttrær. Eventuelt kan det sås gress og benyttes som park, mener Stoltenberg.

Innstilling på 100.000 kroner

Administrasjonen i Bydel Sagene bekrefter at de har mottatt en søknad fra OIKOS - en medlemsorganisasjon for alle som har interesse for økologisk mat og produkter, økologisk landbruk, miljø og helse - som ønsker å installere en takhage på Sagene Samfunnshus.

– Vi har gitt OIKOS tilsagn i instillingen, og dette er opp til politikerne om det blir vedtatt eller ei, sier Helene Sætre, miljøkonsulent i Bydel Sagene.

Tirsdag 7. mars er det møte i bydelens Miljø-, kultur- og byutviklingskomite, hvor grønt tak på Sagene samfunnshus skal behandles. Sirin Stav, leder av komiteen, forteller at det ligger en innstilling på 100.000 kroner til saken, penger som skal sette igang arbeidet med det grønne taket.

– Dersom OIKOS får midlene til å sette i gang arbeidene, kan det forventes å starte dyrking på taket allerede i sommer, sier Sætre.

Påby grønt tak

Miljøpartiet De Grønne mener for øvrig at Oslo mangler beredskap for å håndtere ekstrem nedbør. Allerede i 2013 ville partiet påby grønne tak på alle nye bygninger. Blant annet har deler av Barcode blitt tildelt grønt tak.

LES MER:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse