– Voldsløkka begynner å bli en real idrettspark

Rina Mariann Hansen fikk demonstrert landhockey på Voldsløkka onsdag. I bakgrunnen bygges Sagene IFs nye klubbhus. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Strålende sol, landhockey, idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) og glade unger på Voldsløkka.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2017 kl 14:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

VOLDSLØKKA: Onsdag troppet idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) med byrådssekretær Frode Kyvåg opp på Voldsløkka, for å få demonstrert landhockey på den nye banen.

– En real idrettspark

– Voldsløkka er i ferd med å bli en real idrettspark. Jeg er stolt av at vi er igang, og at landhockeybanen er i bruk. Oslo trenger mange flere idrettsanlegg, også til mer spesialiserte idretter. Landhockey er en idrett som vokser raskt i Oslo, sier byråden.

– Smart

Hansen synes i tillegg at banen smart laget.

– Ja, denne banen er smart laget, sånn at den kan være kunstis for bandy på vinteren, og kunstgress på sommeren. Isen skal etter planen komme på plass sent i høst.

Se bildet større

Landhockeygjengen på plass onsdag formiddag. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Voldsløkka er et mye viktigere område for idretten i Oslo enn mange kanskje er klar over. Og det blir veldig fint her når vi er ferdige, med et bredt tilbud av aktiviteter og nytt klubbhus for Sagene IF, fortsetter byråden.

Anlegget er ikke er helt ferdig ennå, men altså er landhockeybanen såpass klar at den er tatt i bruk av idretten.

LES OGSÅ: Satser tungt på skole og idrett på Voldsløkka

Se bildet større

Idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) på Voldsløkka onsdag formiddag. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Flere inviterte

Foruten idrettsbyråden, var også presidenten i Bandyforbundet Erik Hansen invitert. I tillegg til ansvarlig for Landhockey i forbundet Khidash Kiyani. Fra Sagene IF var også daglig leder som er Vibeke Thiblin på plass.

Se bildet større

Stor ståhei på Voldsløkka, leder i Sagene IF, Vibeke Thiblin, like før intervjuet med NRK onsdag formiddag, og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

VOLDSLØKKA HAR OGSÅ FÅTT EGEN SKATEHALL PÅ PLASS - LES TIDLIGERE SAK HER

Vokser mest i prosent

Byrådsavdeling for kultur, idrett og frivillighet forteller videre om landhockey og cricket, og at disse idrettene vokser mest i Oslo målt i prosent – 123 % de siste 10 årene. Og at den nye banen på Voldsløkka er Norges første anlegg dedikert til sporten.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!