10 grunner til at Skeid rykker opp

Mos Abdellaoue scoret to mål mot Levanger, og er en av Skeids klassespillere.

Derfor blir Skeid å finne i 1. divisjon neste sesong.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.09.2008 kl 12:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
1. Rutinen

Laget er stort sett identisk med det som rykket ned fra 1. divisjon i fjor høst.

Skeid mistet Moa Abdellaoue til VIF etter fjorårssesongen, men flere av de yngre spillerne har tatt et steg videre. Kim Nysted er ny i år, og er toppscorer med 14 seriemål.

2. Stabiliteten

De har bare tapt én kamp i årets serie. Det skjedde 18. mai, da Levanger vant 3-2 hjemme. Skeid spiller ikke alltid glitrende fotball, men er bunnsolide og leverer sjelden en dårlig kamp.

3.Bredden

22 spillere har vært i aksjon i 2. divisjon år, og innbytterne svekker ikke kvaliteten på spillet.

Fire nye spillere har kommet til klubben i høst. Markus Norheim (20) fra Østsiden, Andreas Gjesvold (23) fra Grei, Drin Shala (18) fra LSK og Faysal Ahmed fra Groruddalen. Sistnevnte debuterte mot Levanger.

4. Scorer mest

Med 55 mål på 18 kamper er Skeid mestscorende i avdelingen. Det gir et snitt på over tre mål pr. kamp. Samtidig er forsvaret potte tett, med bare ett baklengsmål i snitt pr. kamp.

5. Treneren

Arild Stavrum er i sin tredje klubb som trener. Han ledet Bærum til fjerdeplass i 2. divisjon i 2005, og ble så hentet til Molde. Her endte det med nedrykk fra Tippeligaen.

Stavrum har autoritet blant spillerne. Et lite minus: Romsdalingen er passiv fra sidelinja under kampene. Årets sesong er tentamen. 1. divisjon blir eksamen for treneren som har kontrakt ut 2009.

6. Talentfabrikken

Skeid er en av de største fotballklubbene i byen, og leverer spillere til kretslag og aldersbestemte landslag. Seks i startelleveren mot Levanger lørdag kommer fra egen junioravdeling. Det jobbes målrettet og langsiktig på Nordre Åsen.

7.Tradisjonsbæreren

Åtte kongepokaler er å finne i klubbhuset på Nordre Åsen, mens det eneste seriegullet kom i 1965. I 1999 rykket klubben ned fra Tippeligaen, og har siden spilt i 1. divisjon, bortsett fra i 2006 og i år. Skeid hører hjemme i de øverste divisjonene.

8. Kynismen

Etter at Levanger hadde redusert til 3-2, ble Simen Røine Johansen liggende etter en duell. Trønderne kontret, men dommer Frydenlund måtte blåse. Det var det eneste italienske Røine Johansen viste mot Levanger. Skeid har den profesjonelle kynismen som irriterer motstanderne grenseløst, og som de andre lagene mangler.

9. Oksene

Mens halvparten av tilskuerne på Skeids hjemmekamper sitter på VIP-tribunen og spiser pølser, tilhører resten stort sett Oksene - supportergjengen som trofast følger laget. Bra lydnivå og kule sanger!

Men hva med noen nye tekster? Nå vet vi at Dawda Leigh ikke er så god på ski.

10. Rivalene sliter.

Kristiansund har en dårlig sesong. Ranheims trener Tore Grønning blir utviklingstrener i RBK fra nyttår, og kantspilleren Robert Vikestad har gått til Bodø/Glimt. Dårlige signaler fra Trondheims-klubben før serien går inn i en avgjørende fase med Ranheim-Skeid 20. september.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse