Liverpool til Oslo

500 millioner kan se Lyn

I morgen er det flere enn bare Bastionen som kan se Lyn i Aksjon. Denne gangen på Bislet.

Riktignok er sannsynligheten liten for at det blir så mange tilskuere på Bislett på onsdag, men når Lyn møter Liverpool kan tv-seere i 50 land få med seg matchen, om de vil.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2009 kl 15:26

OSLO: Men aller helst bør du kanskje finne veien til Bislett stadion, hvis du vil oppleve stemningen, og har et hjerte som banker for Lyn, eller Liverpool - eller begge lag.

For en uke

Tabelljumbo Lyn har hatt en mildt sagt hektisk uke; treneren er sparket, og i forkant av mandagens tippeligamøte med Brann var dagen preget av det komplette kaos.

I morgen møter de selveste Liverpool i en oppvisningskamp på Bislett stadion.

Ifølge Lyn.no er dette første gang laget fra Oslo vest møter rødtrøyene fra Beatles' hjemby.

Al Jazeera til Fox Sports

Når kampen sparkes i gang klokken 19.00 onsdag kveld, kan potensielt 500 millioner mennesker ha benket seg foran tv-skjermene over hele verden, for å se kampen.

Det vil si, det er antallet mennesker som vil ha mulighet til å ta inn levende bilder fra kampen via sine tv-skjermer.

Kampen vises nemlig i mer enn 50 land i følgende områder: Midtøsten (Al Jazeera), Portugal (Sport TV), Israel (Charlton), CIS Territories (Viasat East), Frankrike (W9), Polen (Polsat), Serbia & Balkan [ex Kroatia], Kina (Madison), Malaysia (Astro Measat), Indonesia (Lativi), Nord America (Fox Sports), UK (LiverpoolTV). Det opplyser Lyn-ledelsen i en pressemelding.

På TV2

Her hjemme er det TV2 som viser kampen, på sin hovedkanal, kommentert av Øyvind Alsaker og Petter Myhre.

- TV2 er fotballkanalen i Norge fremfor noen, og var det foretrukne valget for Lyn. Det var enkelt å komme til en enighet om visningsrett, og vi tror det blir en god produksjon som det norske folket kan kose seg med fra sofaen, sier en entusiastisk mediesjef og «Lyns Corner»-spaltist, Joachim Westher Andersen, i en pressemelding.

Tekkes seerne

Ansvarlig redaktør i TV2 Sporten, Vegard Jansen Hagen synes det er gledelig at kampen vises på TV2.

- En klubb som Liverpool er ekstremt attraktiv for det norske publikum. Møtene med norske Tippeligalag like før ligastart i England har vist seg å være svært populære, så vi er veldig glade for å få muligheten til å vise kampen, sier han i pressemeldingen, og legger til:

- Vi er også svært trygge på at vi får gode seertall.

Lyn og England

Selv om det er første gang de to lagene møtes, er det ikke ukjent for Lyn å spille mot engelske lag. På Lyn.no leser vi:

«Allerede i 1923 spilte Lyn en treningskamp mot Arsenal, i et oppgjør som endte 0-0. 71 år senere stilte Arsenal til «omkamp» på Ullevaal stadion, i en kamp Lyn vant 1-0. Treningskamper har det blitt en del av, blant annet mot Bolton Wanderers (1956), Sheffield United (1966), West Bromwich (1969) og Wolverhampton (2004).»

«Også i europacupsammenheng har Lyn møtt engelske lag, uten helt å ha hellet med seg. Selv om Lyn hadde en god periode, med seriegull, cupgull og nestensensasjonen i Barcelona, ble det stortap for topplagene Leeds (1969) og Tottenham (1972).»

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...