– Vi trenger støtte fra små og store

I høstsolen ved Nordberg tennisklubb er det idyllisk denne torsdagen, men for Lyn-spillerne Fredrik og Mads Dahm er det likevel ikke bare solskinn for tiden.

– Nå er det alvor, dette kan bety kroken på døra, innser Nordberg-brødrene og Lyn-spillerne Fredrik og Mads Dahm.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.09.2009 kl 15:11

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Midtbanespiller Fredrik Dahm (t.h) og broren, midtstopper Mads, merker at folk i nærmiljøet på Nordberg er opptatt av Lyn i disse dager. Selv skal de gjøre sitt for at klubben skal overleve sportslig, men det er ikke den største utfordringen for tiden. Foto: Fredrik Eckhoff

NORDBERG: Fredrik og Mads har akkurat unnagjort torsdagens trening når vi møter dem ved Joker-butikken på Nordberg.

De er vokst opp rett borte i gata, og har alltid vært Lyn-supportere. Lillebror Mads (19) har alltid spilt for Lyn, mens Fredrik (26) startet karrieren i Koll. Begge spiller nå fast på Lyn, henholdsvis som midtstopper og midtbanespiller.

Hele sesongen har de kjempet mot nedrykksspøkelset, men den siste tiden har Lyns økonomiske situasjon kastet enda mørkere skygger over klubben og laget. I Aftenposten torsdag kunne vi lese at klubben har frem til 28. september på seg til å skaffe 17 millioner kroner. Ellers er det over og ut med klubben som i mange tiår har kjempet i toppen av norsk fotball.

Ekstra sterkt

— Hva snakker dere om på treningen nå, nedrykks- og eller konkurstrusselen?

— Vi snakker aller mest om det sportslige og om kampen mot Ålesund, men det er ikke til å unngå at det blir litt snakk om økonomien også, sier Mads.

— De økonomiske problemene ligger der hele tiden som et bakteppe, men spillerne er flinke til å fokusere, sier Fredrik.

— For meg ville det vært for jævlig om Lyn forsvant. Det virker samtidig litt fjernt for oss at Lyn kan risikere å gå konkurs. Dette er naturligvis enda sterkere for oss som er vokst opp med klubben i våre hjerter, sier Mads, som er nevnt som én av spillerne som kan bli solgt til investorer i et eget aksjeselskap.

Dette er bare ett av flere tiltak klubbledelsen nå setter i verk for å få inn penger. De to Lyn-spillerne og -supporterne mener det er mange som kan bidra. Og nå oppfordrer de alle som har et hjerte for Lyn til å gjøre det de kan for at klubben overlever.

— Både store og små kan hjelpe til. Et hvert bidrag er viktig. Gå på kampene for eksempel, sier Fredrik.

— Klubben kommer nå til å sende ut informasjon om Fremtidskortet, som kan kjøpes for 1000 kroner. Da støtter man klubben og får adgang til hjemmekampene ut sesongen, sier Mads.

Brødrene merker godt i nærmiljøet at folk er opptatt av klubben deres.

— Vi møter stadig folk som er nysgjerrige og bekymret. Lyn betyr mye her i området, forteller Fredrik.

Nøkkelkamper

I disse dager er det faktisk mindre frustrerende for spillerne å tenke på det sportslige. Der har det tross alt større påvirkningskraft. Sisteplassen på tabellen med bare få kamper igjen å spille betyr at hjemmekampen mot Ålesund er en nøkkelkamp.

— Alle kampene er nøkkelkamper nå, smiler Fredrik, mens lillebror påpeker at Lyn alltid har hatt et godt tak på Ålesund hjemme.

— Vi føler at vi har et godt nok lag, mener de.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse