Å, for et Lyn-døgn!

Mye skjedde i siste liten for Lyn i går. Og kvelden endte nesten perfekt for kaptein Tommy Berntsen & co. Men nok en gang holdt det ikke helt til det 90. minutt. Her er han fra en sannsynligvis roligere Lyn-dag. Arkivfoto

Mandag ble et kaotisk døgn for fotballklubben Lyn. Til tross for at det meste hang i luften hva trener og spillere angikk helt frem til kampstart, klarte det krisepregede laget nesten å redde kvelden mot Brann.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.08.2009 kl 14:26

OSLO: Men det ble bare uavgjort for Lyn mot Brann på Ullevaal mandag kveld. Likevel var det Lyn som gikk sterkest ut i 2-2-kampen mot bergenserne.

Det som skulle bli tre poeng på hjemmebane ble likevel bare ett. Etter 20 kamper ligger Lyn sju poeng bak 15. plassen, Bodø/Glimts 20 poeng, i årets tippeliga.

— Vi gjennomfører en bra kamp i dag, var likevel oppsummeringen fra Lyns konstituerte hovedtrener Gunnar Halle, ifølge Lyn.no.

Halle mente også at det definitivt er kapasitet i spillerne, og at Lyn ikke skal avskrives:

— Jeg syntes vi klarte det bra, og kampen viste at vi kan. All ære til gutta og det de prestere, sier Halle, som hadde en alt annet enn avslappende dag i forkant av oppgjøret.

Bergersens avgang sikret

«FK Kaos» kaller Aftenposten Lyn i dag. Og med god grunn etter det som skjedde tidligere på mandagen. På formiddagen oppga assistenttrener Gunnar Halle at han ikke visste hvem som skulle lede laget under kampen mot Brann. På lørdag hadde nemlig Bergersen møtt opp på lagets trening på Kringsjå, ettersom noen endelig sluttavtale for hovedtrener ikke var i orden. Bergersen forholdt seg til kontrakten. Det resulterte i at spillerne «løp fra treneren», og tok en runde rundt Sognsvann istedenfor.

LES OGSÅ: "Kenta" er uønsket

Mandag ettermiddag kom beskjeden om at Lyn-ledelsen og Bergersen hadde blitt enige om en økonomisk kompensasjon som klubben og den tidligere hovedtreneren kan leve med.

— Forholdet er nå avsluttet. Det har skjedd i minnelighet, det vil si at partene er fornøyde. Vi ønsker Kent lykke til videre, sa Lyn-direktør Langeland til VG i går.

Men avtalen skulle vise seg å skape problemer for lagoppsettet senere på kvelden.

Hvem skulle spille?

For mens det etter avtalen med Bergersen var klart at assistenttrener Halle skulle ledet Lyn mot Bergen, var det uklart hvilke spillere han kunne ha på banen.

I lagoppsettet sto nemlig islendingen Indridi Sigurdsson. Men det varte ikke mange minuttene.

Sigurdsson var nemlig allerede solgt til Viking, viste det seg.

Det skal være inntektene av salget som sikret at Lyn-ledelsen kunne innfri Bergersens økonomiske krav.

Men hva med...?

Uruguaieren Diego Gustavino, som først ble meldt klar for salg til Brann i forrige uke, for så å slå kontrabeskjed da forhandlingene om den personlige avtalen strandet, meldte seg syk etter en skade i foten. Assistenttrener Halle uttalte deretter at Gustavino var «frisk som en fisk» ifølge Aftenposten. Gustavino kom aldri på banen i går.

Men Gustavino og Sigurdsson var ikke de eneste spillerne det knyttet seg usikkerhet til like før kampstart i går. Jo Inge Berget som spiller for Lyn på utlån fra Udinese, hadde bare utlånstillatelse frem til 2. august. I siste liten ble avtalen forlenget en måned, og Berget fikk spille mot Brann.

Allerede onsdag tar Lyn imot Liverpool på Bislett stadion.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon