Aktivitetsdag på Damefallet

Mye morro i akebakken for både store og små

Lørdag var det aktivitetsdag i Damefallet på Nordberg. Både store og små tok turen til akebakken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.03.2008 kl 08:42

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

DAMEFALLET: - Det er veldig hyggelig at det er så mange barn som kommer hit i dag. Dette er jo en flott familieaktivitet, sier arrangør Petter W. Christensen fra Privatmegleren på Ullevål stadion.

Fraktet snø

Christensen og hans kollega Henrik A. Berg står bak initiativet til dagens arrangement. Til tross for lite snø i området skulle ikke det bli noen hindring for aktivitetsdagen. Det har blitt fraktet 45 kubikk snø fra Sørkedalen med lastebiler.

- Jeg var i starten litt bekymret om det ikke skulle komme noen i det hele tatt på grunn av lite snø i dag. Men det er jo mange her, og det er veldig hyggelig.

Som deltager fikk barna utdelt rumperacere, og på slutten av dagen var det en uformell premieutdeling der alle ble premiert.

En tradisjon

I dag er Damefallet et naturlig samlingspunkt for beboere på Nordberg. Og Petter Christensen ønsket sterkt å gjeninnføre tradisjonen med aking i Damefallet ettersom han selv er født og oppvokst i området.

- Vi prøver å opprettholde en tradisjon som en gang har vært her i Damefallet. Så denne aktivitetsdagen skal kommer neste vinter også. Men da blir den nok i januar ettersom vi er ganske avhengige av snø.

Pølser og brus

Sultne mager ble servert pølser i lomper og de kalde kunne varme seg med en kopp solbærtoddy i dagens akebakke.

- Jeg synes det er kjempefint at vi kan forlenge vinteren på denne måten. Og i tillegg så tror jeg pølsene var veldig gode her, sier en smilende Erik Borg, far til to små i akebakken som elsket pølsene.

Didrik Christensen (11) har også vært med å bidra til dagens aktivitetsdag på Damefallet. Fra klokken 14 – 22 i går kveld var han med på å grave og legge på snø i akebakken. Og han er veldig fornøyd med resultatet.

- Bakken har blitt bra. Og jeg synes det er kjempefint at det har blitt en aktivitetsdag som dette. Håper vi får flere slike dager, forteller han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse