– Alle vil rykke opp i desember, så får vi se hvem som er gode nok

Tom Nordlie har skrevet under en ettårskontrakt med Skeid. Dermed er han er klar for sin tredje Skeid-sesong. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Da Tom Nordlie bestemte seg for å ta ett år til i Skeid, ble valget mye lettere for toppscorer David Tavakoli. Nå er målet krystallklart: Bli et Obosliga-lag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.12.2017 kl 15:46

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

PostNord-ligaen avdeling 2

Disse lagene spiller i 2. divisjon avd. 2 i 2018:

 • Vålerenga 2
 • Skeid
 • Kjelsås
 • KFUM Oslo
 • Hødd
 • Brattvåg
 • Stjørdals-Blink
 • Nardo
 • Arendal
 • Fløy
 • Egersund
 • Vidar
 • Bryne
 • Vard Haugesund

NORDRE ÅSEN: – Vi har bygd en treningskultur og en vinnerkultur de to siste sesongene, sier Tom Nordlie, som ble hentet inn som Skeid-trener etter fire serierunder i 2016.

Nå har "pappa Skeid" skrevet en ny ettårskontrakt med klubben. Og med seg får han fjorårets toppscorer David Tavakoli.

– Sterke signaler fra Skeid

– Det at han (Tom Nordlie, journ anm.) blir et år til gjorde det interessant for meg også å ta et år til, sier Tavakoli i et intervju med Skeid TV.

Se bildet større

David Tavakoli. 2017-toppscorer i Skeid er klar for en sesong til. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Jeg syns vi sender ganske sterke signaler, når både jeg og Tom signerer, om at Skeid virkelig har planer om å hevde seg i toppen. Det sa vi i fjor også, men jeg tror vi drømte litt i fjor, og ikke hadde mannskap nok til det, sier toppscoreren.

Må vinne eller bygge opp

For Tom Nordlie har det vært givende å være med å skape noe i den gamle storklubben. Selv om de økonomiske ressursene ikke er de største på Nordre Åsen, er treneren klar på ambisjonene: Bli et Obosliga-lag.

Obosligaen er navnet på 1. divisjon.

– Enten må jeg være med å vinne noe, eller så må jeg være med å bygge noe. Så får vi se om vi greier å bli et Obosliga-lag i løpet av en sesong eller to, sier Nordlie i intervjuet med Skeid TV.

Og han har planer for spillerstallen:

– Vi jobber med å snekre sammen en stall med nye og gamle Skeid-spillere som er «local heads», med ung alder. Det hadde vært litt moro.

Kontinuitet inn i 2018

Keeperduoen Idar Nordby Lysgård og Christopher Tobiassen takket begge for seg i Skeid-trøya etter årets sesong, og allerede er det klart at Emil Fiskvik, som kommer fra Skedsmo blir en av erstatterne i buret.

Se bildet større

David Tavakoli (nummer 9) blir i Skeid, mens keeper Idar Nordby Lysgård forlater klubben. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Vi har hentet én keeper, og skal ha en til. Så skal vi hente en midtstopper. Mansour (Gueye, journ.anm.) har ikke bestemt seg, men jeg vil ha inn en midstopper uansett. Så skal vi ha inn to midtbanespiller, en sentral og en indreløper og en angriper, sier Nordlie til Skeid TV.

Ellers ser det ut til at klubben beholder de fleste spillerne fra årets sesong. Det gir mer kontinuitet enn det ble etter fjorårets sesong, mener Nordlie, som bekrefter at klubben forhandler med konkrete spillere om overgang til Skeid.

Gjøre tingene bedre i 2018

Treneren mener årets avdeling ser spennende ut.

– Det er kult å spille mot litt andre lag. Klubber med litt større budsjetter og mer penger enn oss. Det er ressursterke lag som Hødd og Bryne og Arendal, oppsummerer Nordlie.

Det vil bli lokaloppgjør også i 2018. Både Skeid og Kjelsås har igjen havnet i samme 2. divisjonsavdeling.

Denne sesongen endte med en femteplass i 2. divisjon. Sjansene for å havne i toppen kommende sesong er absolutt til stede.

– Vi var en seier over Follo, bånnlaget i år, fra å komme til kvallik, og vi tok fire poeng i en måned hvor ikke alle spiste så mye. Vi får prøve å ta de utfordringene på en bedre måte, så skal vi prøve å henge med, sier Nordlie, og legger til:

– Alle vil rykke opp i desember, så får vi se hvem som er gode nok.

Se videointervjuene fra Skeid TV med Tom Nordlie og David Tavakoli her:

Tom Nordlie tar ett år til som hovedtrener i Skeid, og har planer om å snekre sammen et lag med nye og gamle Skeid-spillere, og håper å kunne kjempe om opprykk til OBOs-ligaen i 2018.

Skeids toppscorer i årets sesong, David Tavakoli, skrev i dag under på en ettårskontrakt med Skeid, etter å ha vært i kontakt med andre klubber. At trener-Tom fortsetter er en av årsakene til at David tar ett år til i klubben. Intervju: Jonathan Simchai Hansen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse