Nådde målet: – Alt derfra og ut var en stor bonus!

Kjelsås 00-jenter kan være fornøyd med håndballsesongen. FOTO: KJELSÅS HÅNDBALL

Kjelsås 00-jenter i finalen i Bring. – Vi er veldig fornøyde med sølv, selv om vi jo selvsagt hadde håpet å endelig ta skalpen fra Oppegård! Sier hovedtrener for Kjelsås Håndball, Anders Pettersen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.05.2017 kl 16:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Kjelsås håndball jenter 2000 har i hele år jobbet med et mål om å komme til sluttspillet i Bring-serien. Bring-serien er den mest prestisjetunge turneringen i håndball Norge for spillere fra 16 år og nedover. Her møter man de beste lagene fra hele landet. Det hele begynte med en regional kvalifisering før jul.

KJELSÅS 00-GUTTER KVALIFISERTE SEG OGSÅ TIL FINALESPILLET I BRING - LES SAKEN HER

00-jentene til Kjelsås gikk jentene ubeseiret igjennom og kvalifiserte seg som et av 48 lag fra Norge. Etter jul kom de i en pulje med 12 lag hvor 3 lag gikk videre til sluttspill. Etter mye overbevisende spill var det aldri noen tvil om at jentene også her kom til å gå videre. De gikk videre på 3. plass, men var mange poeng foran neste lag på tabellen.

LES OGSÅ: Han fikk høre det, kioskeieren! For tidligere sto det nemlig noe helt annet på skiltet...

Målet nådd

Det store målet om sluttspill i Bring var dermed nådd og alt herfra og ut var en stor bonus. Sluttspillet ble i helgen arrangert på Jessheim.

Kjelsås kom i pulje med to sterke lag fra Vestlandet, Hundvåg og Nærbø, som hadde kommet på 1. og 2. plass i sine puljer.

Kun vinneren av puljen med disse tre lagene ville gå videre til semifinale dagen etter. I første kamp mot Hundvåg var det mye nerver og jentene lå raskt under 0-4. Nervøsisteten la seg gradvis og Kjelsås jentene spiste seg sakte men sikkert nærmere og kunne gå til pause på stillingen 10-10. I andre omgang fortsatte det gode spillet og sakte men sikkert dro man ifra Hundvåg og tok en komfortabel 4 måls seier 26-22.

Nærbø

I andre kamp møtte jentene Nærbø, av mange sett på som en av favorittene til å vinne hele turneringen. Lagene fulgte hverandre veldig lenge og Kjelsås gikk til pause med en 11-10 ledelse.

Ut i 2. omgang viste Kjelsås at de var det best trente laget og spiste seg til en større ledelse. Med 4 minutter igjen tok de timeout på 3. måls ledelse. Her ble det informert om at vi gikk videre selv med et 2 måls tap pga resultatet mellom Nærbø og Hundvåg tidligere på dagen. Det skulle roes ned og trekke tempoet ned i kampen. Nærbø klarte å spise seg til et 1 måls tap, men avansementet var egentlig aldri truet.

I semifinalen

Fra å være første jentelaget fra Kjelsås til å i det hele tatt ha kommet seg til et sluttspill så var jentene nå i semifinalen hvor Charlottenlund, et lag man hadde tapt for med 1 mål puljen for noen måneder siden sto på andre banehalvdel. Det var en revansjelysten gjeng som stilte til kamp på Jessheim kokken 10:30 på Søndag. Kjelsås fant frem det beste forsvarspillet de har spilt i år og drev Csk jentene til å spille lange angrep uten å komme til spesielt gode avsluttninger. Til pause gikk man med en komfortabel 13-9 ledelse. Andre omgang fortsatte som den siste hadde startet og Kjelsås dro seg stadig mer og mer ifra. På det meste ledet de med hele 12 mål før det endte med en veldig overbevisende 28-20 seier.

LES OGSÅ: Her frir Egil til Hanne over Oslo, etter en særdeles sprek oppvarming til frieriet!

Finale mot erkerivalen

Det var nå klart for finale mot erkerival Oppegård. Et lag Kjelsås har slitt med i flere år og som de hadde møtt hele 3 ganger tidligere denne sesongen, alle kampene hadde endt med tap. Det var derfor alt å vinne, ingenting å tape. Kampen begynte meget bra og Kjelsås gikk raskt opp i en 5-2 ledelse.

Derfra og helt til pause gikk dessverre laget inn i en måltørke og tapte de siste 20 minuttene med hele 11-1. Kampen ble i realiteten avgjort med pauseresultatet 6-13. Jentene ga derimot aldri opp og fant frem storspillet igjen i 2. omg. 5 min før slutt var man bare 3 mål bak, men Oppegård jentene klarte å holde unna til et sluttresultat på 22-25. Kjelsås var dermed det eneste laget som ga Oppegård kamp denne helgen. De hadde vunnet alle kampene med 10 mål eller mer hele helgen frem til finalen.

Fornøyd trener

Trener Anders Pettersen er veldig fornøyd med årets sesong.

– Og spesielt hvordan de fremsto når alt skulle avgjøres siste helgen på Jessheim. Det å prestere vår beste håndball når det virkelig gjaldt er noe vi virkelig er stolte av. Det viser at ting vi har jobbet med i hele år har vært riktig og at vi er et av de aller beste 16 års lagene i landet. Vi er veldig fornøyd med sølv, selv om vi jo selvsagt hadde håpet å endelig ta skalpen fra Oppegård!

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse