– Årets beste skidag

Kald kvartett: Kristian Mæland, Steinar Oma, Torstein Storheim Sollien og Anders Sørflaten frøs, men var likevel fornøyde med Njårdrennet.

Njårdrennet ble avviklet under strålende forhold i Sørkedalen, med klasseseire til både Kjelsås og Lyn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.02.2006 kl 15:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Blide Koll-jenter: Mari Bergendahl, Vilde Naja Moi (Høybråten), Ida Lund Koppang og Anja Bøe kunne smile over premiefangsten.

Se bildet større

Lyn på ski: Lyn tok to seire i Njårdrennet. Her er Sigrid Vinje på vei inn til en 11.plass i J13-klassen.

Se bildet større

Linn Ter Kuile holdt stor fart i Sørkedalen, og endte på en fin 7.plass på 3-kilometeren i J13.

Sørkedalen: – Dette er eventyrlig. Fantastisk. Årets beste skidag, strålte rennleder John Uppard før startskuddet gikk i Njårdrennet.

I alt 468 deltakere stilte til start i en perfekt preparert løype i Sørkedalen lørdag. Solskinn og masse snø gjorde at fristilsrennet var en fornøyelse å delta i, selv om kvikksølvet krøp ned mot femten minusgrader.

Stivnet

– Alle ble skikkelig stive mot slutten, men det var morsomt å gå. Vi er godt fornøyde med resultatene, mente Ida Lund Koppang, Anja Bøe og Mari Bergendahl fra Koll.

Trioen endte henholdsvis på tredje, sjette og sjuende plass på 3-kilometeren i J14-klassen, der Anne-Tine Markset fra Njård gikk helt til topps.

– Vi har trent hardt i det siste, så det gikk litt tungt. Men det var en bra løype og fint vær, oppsummerte Mari.

Suveren Sindre

Audun Formo Hay fra Lyn vant G16-klassen over 5 kilometer, mens klubbkamerat Håkon Hjelstuen seiret i G14, 3 kilometer.

Sindre Selvig fra Kjelsås var overlegen i G15. Han skøytet fem kilometer på 13.49 og var med det 49 sekunder foran Anders Kittilsrud fra Vestre Gran og over minuttet foran Sondre Hove Andersen på tredjeplass.

Første rennet

Også Kjelsås-kameratene Kristian Mæland, Steinar Oma, Torstein Storheim Sollien og Anders Sørflaten var fornøyde med innsatsen.

– Jeg var såvidt nedpå i den siste bakken, men det gikk bra. Det var ikke det beste løpet, men jeg fikk til både dobbeldans og padling, konkluderte Kristian.

Klubben hadde hele ti løpere inne blant de 25 beste, der Jostein Skranes Brox var best med sin bronseplass. Ikke alle la imidlertid like stor vekt på plasseringen.

– Jeg startet først i høst, og dette er det første rennet mitt med tid. Målet var å ikke bli tatt igjen av altfor mange, og det gikk greit, sa Steinar.

Kvartetten stortrivdes i Sørkedalen, men tror sjansene til en pallplass er større i klassisk stil.

– Dette gikk ganske kjapt, men jeg liker bedre klassisk. De andre går ikke like fort der, påpekte Torstein.

PS! For fullstendige resultater fra Njårdrennet, se www.emit.no.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse