Avsluttet med stil

Det var overraskende stort oppmøte og arrangøren hadde ikke nok brikker til alle som ønsket å ta tiden.

Det 30. og siste startskuddet for Sognsvann Rundt Medsols gikk forrige onsdag. 200 fakler lyste opp i høstmørket for de 208 startende.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Rundt 20 prosent av løperne som deltar i Sognsvann Rundt Medsols er under 20 år. Her er Simen Krüger (13) og kameraten Fredrik Ole Oldreid Andersen (13) klare til start i årets siste løp.

Sognsvann: Før starten klokka seks forrige onsdag var det et hav av folk som trippet og holdt seg i gang rundt startområdet på Sognsvann. Imens prøver arrangør Heming Leira forgjeves å dele ut brikker til den lange køen av mennesker som ennå ikke var registrert til start.

– Vi hadde akkurat hentet 36 nye brikker, men det var tydeligvis ikke nok likevel. Jeg hadde aldri drømt om et slikt oppmøte, sier han. Alle fikk starte, noen måtte bare sørge for å ta tiden selv.

Passer profilen

Av dem som hadde sikret seg brikke var Simen Krüger (13) og kameraten Fredrik Ole Oldreid Andersen (13). Fredrik Ole er den mest drevne av dem og har deltatt i alle 30 løpene i år.

– Jeg syns det er moro. Den beste tiden min på en runde i år er 11.24. Jeg gleder meg til starten går nå, sier han mens han tripper for å holde i gang kroppen. De to ungguttene passer profilen til Sognsvann Rundt Medsols ganske så bra.

– Det er veldig mange unge folk som er med på dette løpet. Opptil 20 prosent av deltakerne er under 20 år, det er ganske spesielt, forteller Leira. Han forteller at målsettingen med Sognsvann Rundt Medsols er å gi et tilbud til dem som er lengst nede.

Nest størst

Han var med å starte løpet i 2001, med tre stykker til start. Etter det har det kun gått en vei.

– Vi har økt jevnt og trutt siden starten og er nå oppe i rundt 2750 unike løpere. I år har vi hatt 4003 til start i løpet av de 30 onsdagene. Det vil si at vi er det nest største løpsarrangementet etter Holmenkollstafetten, sier Leira fornøyd.

– Vi ønsker først og fremst deltakere som kanskje ikke har trent før, eller som har hatt en lang treningspause, og ikke nødvendigvis de som er i knallform. Selv om alle er velkomne, sier Leria.

PS. Neste sesong starter første onsdag i april klokken 18.00 på Sognsvann.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse