«Bandyens svar på Real Madrid»

Snart på vei til Moskva, Ullevål Bandy-gutta 99: Bak fra venstre: Håkon Jarlsby, Theo Houck, Ola Røed, Fredrik Bakken, Simen Schau, Erik Audun Sørensen, Edvard Lundvold, Timian Strømdahl Fossli, Jesper Gadderud, Jesper Bergersen, Ulrik Larsen og Anders Hareide. Foran fra venstre: Isak Sagedal Aalholm, Petter Sundby Indrevoll, Håvard Nordbrenden og Fabian Ymeri. FOTO: Geir H. Bakken, Ullevål Bandy

Ullevål Bandys 99-gutter er invitert til «Friendship Cup» hos Dynamo Moskva, ifølge klubben selv - bandyens svar på Real Madrid.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.09.2015 kl 10:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: Ullevål Bandyklubb i Ullevål IL, forteller at på denne tiden av året, er det mest barmarkstrening som gjelder, i påvente av at isen ved Ullevål Stadion blir lagt etter høstferien. Selv om klubben nå også har noe istrening i hockeyhaller.

Dynamo Moskva

Ullevålklubben har denne høsten en spesiell oppkjøring på gang. Ullevål Bandys 99-gutter er invitert til «Friendship Cup» hos Dynamo Moskva, ifølge klubben selv; bandyens svar på Real Madrid. Klubben forteller at på hjemmebanen Krylatskoye, møter 20-30000 tilskuere opp på kampene.

Les også: Garanterer ungdomsklubb på Ullevål i hvert fall i fire år

Bandy hele uken

Gutta reiser i høstferien.

Erik Audun Sørensen (16) fra Berg, og Petter Sundby Indrevoll, (16) fra Ullevål, går begge på Blindern Videregående, og er ivrige bandyspillere i Ullevålklubben.

Det går i bandy stort sett hele uken.

– Gjennom sesongen er det vel treninger og kamper rundt fem - seks ganger i uken. Men så kommer egentrening i tillegg, det er mange på laget som trener mer enn de obligatoriske treningene, forteller Erik.

Les også: Lurer du på hva du skal stemme? Se hva politikerne lover i viktige saker for Nordre Aker

– Kjempebra miljø

Både han og Petter har drevet med andre idretter tidligere, men bandy gikk av seieren.

– Bandy er en morsom idrett, det går fort, i tillegg er bandymiljøet kjempebra. Hele familien min spiller bandy, så naturlig ble det det for meg også, legger Erik til.

Som Petter, tror han at det kan bli tøffer kamper i Moskva i høstferien, kun mot russiske lag. Det blir også treninger i Moskva, ikke bare kamper.

Fysiske

– Nå trener vi hardt fremover mot turen. Russiske lag har ofte mye bredere spillerstall enn oss, og de er nok ganske så fysiske. Men vi har møtt russiske lag før, i Sverige, og spilt bra. Jeg gleder meg veldig, og det gjør resten av laget også, sier Petter.

Erik er enig.

– Det gir masse energi, det at vi skal på denne turen. Klart vi gleder oss!

Les også: Kommunen vil ikke ta regningen: – Utrolig smålig, sier styreleder i idrettslaget

Trening stort sett hver dag, og videregående skole. Blir det tid til andre ting?

Laget er vennegjeng

– Klart mye tid går med til trening og skole. Men det er et velig bra sosialt miljø i klubben, og vi er en stor vennegjeng som henger mye sammen utenfor trening og kamper også. Jeg synes vi klarer å balansere det bra, sier Petter.

Ullevåls bandygutter-99 vant i fjor NM-serien, og tok bronse i NM-sluttspillet. Syv av spillerne er også i U17-troppen som skal spille VM i Russland i januar. Ifølge klubben er alle spillerne på laget fra Nordre Aker.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse