Det tynnes i Norway Cup-rekkene: Bare Skeid og Lyn igjen på sletta

Lyns Jenter 15/16 år er i kvartfinalen, som spilles fredag mot Hinna, her bilde av jentene tatt like før åttendedelsfinalen mot Bryne, som de vant 2 - 1. Fra venstre øverst: Mari, Una, Emma, Maja, Mari, Hedda, Mathilde, Marte, Emilie, Sofie
Fra venstre nede: Bjørnhild, Joanna, Noor, Ingvild, Adele, Jenny, og Sarah. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Kjelsås er ute, det samme med Koll og Korsvoll. Men Lyn og Skeid er fortsatt med å kjempe om å komme helt til topps i Norway Cup.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.08.2015 kl 11:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Skeids juniorgutter også videre til kvartfinale fredag - her tidligere bilde fra lagets hjemmeside. FOTO: SKEID FOTBALL

Se bildet større

Lyns Gutter-13 er i semifinalen i Norway Cup, mot Nordstrand - klokken 10.00 fredag. Her fra åttendedelsfinalen mot Skedsmo, som Lyn vant 4 - 2, blant annet Oscar Bobb her midt imellom flere Skedsmospillere, til venstre Sondre Ørjasæter, som gjorde hat trick i første omgang. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Se bildet større

Semifinale for Lyns Gutter-13 fredag klokken 10.00 - her mot Skedsmo, og som tapte 2 - 4 mot gutta fra Kringsjå. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Se bildet større

Skeids Gutter 15/16 er videre til kvartfinale i morgen klokken 9.00. FOTO: PRIVAT

Se bildet større

Ali Haidar - midtbane hos Skeids Gutter 15/16 år. FOTO: PRIVAT

Se bildet større

Lyns Jenter (2) 14 år, i semifinalen i B-sluttspillet. (Mille på laget ikke på bildet). Ett av Lyns to Jenter-14-lag, øverst fra venstre: Brinje, Maria, Othilie, Selma, Melat, Hedda M, Jenny og Live. Midten fra venstre: Leah, Hedda F., Ida, Iben, Stine og Erle. Foran fra venstre: Hanna og Lovise. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE

EKEBERG/NORDRE AKER: I går kom det mye regn over fotballbanene i Norway Cup. Noe torsdagen bar preg av, flere av banene var mer jord og gjørme, enn gress.

Vinn eller forsvinn

Det tynnes i kampene på Ekeberg, i går og også særlig i dag, torsdag. I løpet av dagen har det vært vinn eller forsvinn, for de som har sluttspill. De yngste deltagerne har ikke sluttspill.

Les også: Jentene som drar på hyttetur mellom Norway Cup-kampene!

600 spillere

Rundt 600 spillere fra Nordre Aker har spilt seg gjennom flere dager - les her om alle lagene fra Nordre Aker. Flesteparten er nå kanskje hjemme, eventuelt på sletta og ser på de andre lagene som fortsatt er igjen og kjemper om en plass i toppen av Norway Cup.

Vil vinne

Det er bare to klubber igjen fra Nordre Aker, torsdag kveld. Kjelsås er ute, Korsvoll er ute, og også Koll. Men derimot er Lyn fortsatt godt representert med flere lag. Lyns Jenter 14, andrelaget, skal fredag morgen spille semifinale B-sluttspill mot Lambertseter, etter komfortabelt å ha vunnet åttendedelsfinale og kvartfinale med 8 - 0 i målforskjell. Først Lindås IL 5 - 0, og så Helgerød 3 - 0.

Nordre Aker Budstikke snakket med Stine Pedersen fra Lyns Jenter-14 lag, da det var klart at jentene kom til B-sluttspillet.

– Det sluttspillet skal vi vinne, sa en blid Stine Pedersen for et par dager siden.

Kanskje får hun rett?

Småspill

– Vi liker jo mer småspill - eller mye pasningsspill. De lagene vi har tapt for her i Norway Cup har slått typisk lange baller i bakrom. Det er kanskje det som er lurt når banene likevel er så ujevne mange steder? Jeg synes uansett at vi har fått til mye bra spill så langt, fått roet ned spillet og vært flinke, sa også Stine, som er midtbanespiller.

Les også: Det er noen fordeler ved å bo hjemme under cupen...

Forsvare fjorårsseieren

Jenter 15/16 skal forsvare fjorårets seier i Norway Cup samme alderstrinn, og vant i dag 2 - 1 over Bryne, i åttendedelsfinalen. Lyns eldste jenter med i cupen møter fredag morgen Hinna kl. 9.00, i kvartfinale. Lyns Jenter 15/16 andrelag kom også til åttendedelsfinalen i A-sluttspillet, men tapte til slutt på straffer mot Sandane, kampresultatet som ble 2 - 2.

Lyn-gutta videre

I tillegg er Lyns Gutter 15/16 år (1) videre til kvartfinalen, etter at de torsdag kveld slo CFT United 1 - 0. I morgen kl. 9.00 går kvartfinalen mot Team Pakistan.

Lyns Gutter-13 (1) er også videre til semifinale i morgen, etter at de torsdag kveld i kvartfinalen slo Halen 3 - 1. Klokken 10.00 går semifinalen - mot Nordstrand. Kanskje skal gutta ta revansj for at laget som da var meldt på i Gutter-14, røk ut før helt det siste store sluttspillet i Gothia Cup litt tidligere i sommer.

I 16-delsfinalen ble gutta slått av franske Vincennes.

– Jeg var så klart lei meg etter tapet, vi ledet jo også først. Men nå har det gått over, og jeg gleder meg til Norway Cup, fortalte Oscar Bobb, og som allerede som tolvåring har rukket å prøvespille i storklubben Porto - les hele saken her.

Skeid-gutta videre

Kanskje blir det et skikkelig lokalderby etter hvert i cupen, for Skeids Gutter 15/16 år kom seg også videre etter straffekonk mot Gjøvik-Lyn torsdag kveld. Det sto nemlig 0 - 0 etter endt match. Fredag morgen kl. 9.00 spiller Skeid kvartfinale mot Søgne.

Ikke minst; Sent torsdag kveld vant også Skeids juniorlag (17/18/19) på straffekonk - 6 - 5, etter 0-0 mot Gjøvik Lyn. Så da er det klart for kvartfinale også for Skeids juniorgutter fredag, klokken 12.00 mot Kurdistan.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse