Barnas dag i "Kollen"

Uredd: Synnøve Berstad (5) fra Smestad var en av mange flinke løpere som satte utfor i skileik-bakken.

Over 7600 barn fra 2 til 12 år spente på seg skiene og storkoste seg da Barnas Holmenkolldag gikk av stabelen søndag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2006 kl 10:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Mange gleder: Søsknene Kristian (5) og Martine Hoel (9) fra Besserud stortrivdes på hjemmebane, og gledet seg til langrenn, sjokolade og brus.

Se bildet større

Tett oppfølging: Iver Hagen Risberg (3) ble godt tatt vare på gjennom harepusløypa.

Se bildet større

De aller sprekeste gikk tre eller fem kilometer i elgløypa. Kameratene Halvard og Magnus samarbeidet om å holde farten oppe hele veien.

Holmenkollen: – Jeg synes det er så gøy å gå på ski. Og at hele familien er her. Jeg har vært med helt siden jeg var fire år, fortalte Martine Hoel (9) fra Besserud.

Mange ser på Holmenkollen som sin hjemmebane, men få har kortere vei til arenaen enn Martine og familien. Sammen med lillebror Kristian (5) var hun klar til å ta fatt på elgløypa, men gledet seg også til å bli ferdig med løpet.

– Det er ikke så verst med brus og sjokolade heller, mente Martine.

Elg, bamse og harepus

Nesten 3000 barn var forhåndspåmeldt, men enda flere etternølere fant veien til et solrikt, men kaldt "Kollen" søndag. Totalt var trolig over 25 000 mennesker innom nasjonalarenaen i løpet av dagen.

Deltakerne fra 4-12 år kunne gå elgløypa, bamseløypa eller harepusløypa. De aller yngste var imidlertid bare 2 år, og de som gikk den korteste sløyfa fikk litt hjelp av harepusene for å fullføre.

Alle startende gikk imidlertid flott på ski helt alene, så det var tydelig at den snørike vinteren har gitt resultater i gode skiferdigheter. HMKG Signalkorps delte ut premier til alle etter målgang, men det fantes langt flere aktiviterer enn langrenn nede på sletta.

Speiderleiren fristet blant annet med bål, pølser og kaffe. Barna kunne prøve seg på skileik, med slalåm og hopp, under og over buer. Flere lot seg også rive med til sang og dans foran scenen.

Hysteriske foreldre

– Dette er det viktigste arrangementet til Skiforeningen. Vi har hatt rekorddeltakelse på skiskolene i vinter, og det gir seg også utslag i rekrutteringen til denne dagen, forteller Leif Høgli, leder for organisasjonskomiteen.

Med så mange og unge langrennsløpere i sving er det en fare for at de kommer bort fra foreldrene, men arrangørene har tenkt på det meste. Alle skriver et mobilnummer på startnummeret, og barna blir satt i en ventebås i ti minutter etter målgang. Deretter bærer det eventuelt til Røde Kors-teltet hvor de bortkomne barna blir tatt godt vare på.

– Vi har ennå ikke mistet noen barn, men vi har hatt mange hysteriske foreldre. Vi vurderer å sette opp et eget telt for dem også, humret Høgli, som kunne være meget godt fornøyd med et prikkfritt gjennomført arrangement.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse