Bergenserne løp fra Nydalen-studentene – igjen

Startskuddet gikk torsdag kl. 9, fra hovedinngangen til BI i Nydalen. Første etappe ble løpt av Andrea Furuseth fra BI (i blått) og Victoria Julsvoll fra NHH. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Lørdag 14. april løp studentene fra BI i Nydalen og NHH i Bergen over målstreken på Torgallmenningen. For 17. gang var bergenserne raskest.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Fakta: BBL

Bergensbaneløpet

  • Årlig stafett hvor studentene ved Norges Handelshøyskole (NHH) og Handelshøyskolen BI (BI) kjemper mot hverandre om å bli den sprekeste skolen. Stafetten består av omtrent 110 etapper med ulik lengde og høydeforskjell.
  • Løpes annet hvert år Oslo-Bergen, og Bergen–Oslo.
  • Ble arrangert første gang i 1973 og hadde sin bakgrunn i EF-avstemningen året før. På NHH hadde det hersket stor uenighet omkring spørsmålet, noe som skapte en heller dårlig atmosfære blant de engasjerte studentene. Etter hvert dannet det seg to grupper; en ja- og en nei- side, med sine respektive frontfigurer i henholdsvis Jan R. Stavik og Alf Hildrum.
  • I etterkant av avstemningen ble de to enige om at det var dumt å bruke så mye tid og krefter på å kjempe mot medstudentene – disse kreftene burde heller samles og settes inn for å kjempe mot BI på en eller annen måte. Resultatet ble arrangementet som etter hvert har blitt kalt BergeNSBaneløpet.

KILDE: BI/BBL

NYDALEN/BERGEN: Startskuddet gikk i år fra BI i Nydalen, torsdag 12. april klokken 9.

Første etappe startet ved hovedinngangen i Nydalsveien, og ble løpt av Victoria Julsvoll (NHH) og Andrea Furuseth (BI). Den 2,7 kilometer lange førsteetappen ble vunnet av Furseth med knappe 5 sekunder.

En god start for Nydalen-studentene, som i løpet av de første etappene holdt NHH noen minutter bak seg, og ledet i 22 av de første 25 etappene. Men så langet bergenserne ut, og fra om med etappe 26 lå de i tet.

Se bildet større

Før løpet var det ord-battle mellom BI (t.v.) og NHH inne i BI-bygget. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Da stafettkomitestyrene løp sjarmøretappen over målstreken i Bergen sentrum lørdag ettermiddag, lå BI 37 minutter bak NHH.

Stafetten mellom Handelshøgskolen i Bergen og BI i Oslo, som i dag er kjent som Bergensbaneløpet, ble første gang arrangert i 1973. NHH hadde vunnet 36 av de siste 45 Bergensbaneløpene, før de kunne notere seg nok en seier lørdag. BI på sin side har bare ni seire. NHHs seiersrekke er ubrutt siden 2002.

Stafetten løpes over tre dager, med stopp underveis. Den har vanligvis rundt 110 etapper på mellom ca. 2 og 6 kilometer. I år ble det løpt 105 etapper. Den avsluttes med en bankett.

Se etappeoppdateringene fra løpet på Bergensbaneløpets nettsider.

LES OGSÅ:

BI puster NHH i nakken: – Nå frykter de oss

BI nær ved å bryte 14 år gammel «Bergen-forbannelse»

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse