Petter Northug tilpasser seg OL-tid:

Best døgnet rundt

Petter Northug (t.h.) er Norges mest omtalte idrettsutøver. Her med pressen på slep etter torsdagens NM-seier i Stokke.

Det spiller ingen rolle når på døgnet langrennsesset Petter Northug (24) konkurrerer. Han er best - uansett!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.01.2010 kl 15:05

SPEAKER.NO: Til tross for at han akklimatiserer seg til OL-tid i Canada, og for tiden trener når folk inntar middagsmåltider og sover om kvelden, var han bestemann på åpningsdagen av NM i Stokke. Da var det tidlig ettermiddagstid.

- Det er en unik egenskap Petter har. At tidspunktet på døgnet ikke betyr noe. Han er utrolig tilpasningsdyktig, sover lenge og mye og er så å si bestandig uthvilt, sier Morten Aa Djupvik, Northugs landslagstrener, til Speaker.no.

Brøt OL-rutinene

Med tanke på at Norges største OL-håp forholder seg til Canada-tid, skulle han egentlig vært stuptrøtt på torsdagens 15 kilometer fristil.

Forklaringen er enkel. I uken etter Tour de Ski-hardkjøret - åtte konkurranser på ti dager - har fjorårets VM-konge sovet til klokka 12 på dagen.

http://www.speaker.no/section/VIDEO/&id=64">WEB-TV:Northug kan bli OL-konge

- Det er få som stiller spørsmål ved Petters prosjekter. Han bedriver ikke tiden med så mye annet enn å gå på ski og hvile, smiler Djupvik.

- Kroppen fungerte. Det var også målet for løpet. Jeg fikk jo nesten bank av broder`n på trening på tirsdag og hadde ikke regnet med noe superløp, sier Northug, litt døgnvill og veldig klar for påfyll av høydetrening.

Da NM-festen begynte, satte Northug seg på flyet fra Værnes klokka 08.30. En time senere landet han på Torp - fullstendig ute av rytmen han er inne i.

Northug brøt rutinene sine for å kaste glans over NM-festen. Det lyktes han fullt ut med. Til landslagsledelsens lettelse og store begeistring.

Til og fra

- Det er lett for et B-menneske som Petter å snu om på døgnrytmen, men uansett var det å delta i NM absolutt noe han ville selv, sier sportssjef Åge Skinstad.

Justeringene til Canada-tiden - ni timer etter norsk tid - hadde tilsynelatende ingen innvirkning på ekspressen fra Meråker. Han preller av seg alt.

Men omsvermet og jaget hadde Northug det travelt etter målpassering.

Les også: God nok for «barneskirenn» i OL

Han kom, vant, 7,7 sekunder foran Ronny Hafsås, og forsvant. Med et ettermiddagsfly til Værnes. Tilbake til Grova skistadion hvor han får forberede seg i ro og mak - langt utenfor medieverdenens allfarvei.

- Petter trenger tid på å bakke OL-bagen. Da passer det bra med en rolig dag hjemme slik at han får tid til det, sier Skinstad og ler.

Les mer om denne saken på speaker.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon