Petter Northug tilpasser seg OL-tid: Best døgnet rundt

Best døgnet rundt

Petter Northug (t.h.) er Norges mest omtalte idrettsutøver. Her med pressen på slep etter torsdagens NM-seier i Stokke.

Det spiller ingen rolle når på døgnet langrennsesset Petter Northug (24) konkurrerer. Han er best - uansett!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.01.2010 kl 15:05

SPEAKER.NO: Til tross for at han akklimatiserer seg til OL-tid i Canada, og for tiden trener når folk inntar middagsmåltider og sover om kvelden, var han bestemann på åpningsdagen av NM i Stokke. Da var det tidlig ettermiddagstid.

- Det er en unik egenskap Petter har. At tidspunktet på døgnet ikke betyr noe. Han er utrolig tilpasningsdyktig, sover lenge og mye og er så å si bestandig uthvilt, sier Morten Aa Djupvik, Northugs landslagstrener, til Speaker.no.

Brøt OL-rutinene

Med tanke på at Norges største OL-håp forholder seg til Canada-tid, skulle han egentlig vært stuptrøtt på torsdagens 15 kilometer fristil.

Forklaringen er enkel. I uken etter Tour de Ski-hardkjøret - åtte konkurranser på ti dager - har fjorårets VM-konge sovet til klokka 12 på dagen.

http://www.speaker.no/section/VIDEO/&id=64">WEB-TV:Northug kan bli OL-konge

- Det er få som stiller spørsmål ved Petters prosjekter. Han bedriver ikke tiden med så mye annet enn å gå på ski og hvile, smiler Djupvik.

- Kroppen fungerte. Det var også målet for løpet. Jeg fikk jo nesten bank av broder`n på trening på tirsdag og hadde ikke regnet med noe superløp, sier Northug, litt døgnvill og veldig klar for påfyll av høydetrening.

Da NM-festen begynte, satte Northug seg på flyet fra Værnes klokka 08.30. En time senere landet han på Torp - fullstendig ute av rytmen han er inne i.

Northug brøt rutinene sine for å kaste glans over NM-festen. Det lyktes han fullt ut med. Til landslagsledelsens lettelse og store begeistring.

Til og fra

- Det er lett for et B-menneske som Petter å snu om på døgnrytmen, men uansett var det å delta i NM absolutt noe han ville selv, sier sportssjef Åge Skinstad.

Justeringene til Canada-tiden - ni timer etter norsk tid - hadde tilsynelatende ingen innvirkning på ekspressen fra Meråker. Han preller av seg alt.

Men omsvermet og jaget hadde Northug det travelt etter målpassering.

Les også: God nok for «barneskirenn» i OL

Han kom, vant, 7,7 sekunder foran Ronny Hafsås, og forsvant. Med et ettermiddagsfly til Værnes. Tilbake til Grova skistadion hvor han får forberede seg i ro og mak - langt utenfor medieverdenens allfarvei.

- Petter trenger tid på å bakke OL-bagen. Da passer det bra med en rolig dag hjemme slik at han får tid til det, sier Skinstad og ler.

Les mer om denne saken på speaker.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse