Best i by'n – igjen

Tomasz Sokolowski, Kim Holmen og Tommy Berntsen takket fansen etter 3-1-seieren over Vålerenga.

FC Lyn var det klart beste laget i lokaloppgjøret mot Vålerenga. Vestkantklubben knuste erkerivalen 3-1.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.10.2007 kl 00:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Espen Hoff herjet til tider med Vålerenga. Her utforderer han VIF-stopper Dan V. Thommasen. Alle foto: Magne Mellem Enoksen

ULLEVAAL STADION: VIF-spiller Christian Grindheim sendte gjestene i ledelsen etter bare 11 minutter, men derfra og ut handlet det om Lyn.

Før Vålerenga-scoringen hadde Lyns Endre Fotland Knudsen og Espen Hoff vært farlig frempå allerede, men de maktet ikke å overliste Arni Gautur Arason i Vålerenga-målet.

Lyn fortsatte den positive trenden utover i omgangen og skapte flere gode sjanser uten å score. Men i det 32. minutt fikk de endelig lønn for strevet. Sidebacken Ståle Stensaas satt opp et nydelig angrep på Lyns venstreside i samarbeid med kampens gigant Espen Hoff. Stensaas forserte inn i Vålerengas 16-meter og ned til dødlinja. Derfra slo han et presist innlegg ut til Magne Simonsen, som banket ballen sikkert i nota på hel volley. Vakkert.

Lyn-dominans

– Vi fikk en scoring i mot tidlig, men vi ga ikke opp. I dag viser vi styrke, sier Espen Hoff til Lokalavisa etter kampen.

Og Hoff og Co. forsatte å kjøre kampen også etter hvilen. Tempo fremover og sikkert forsvarsspill var resepten mot et tafatt Vålerenga-lag.

11 minutter inn i 2. omgang sendte Tomasz Sokolowski avgårde et bomskudd inn i boksen til Vålerenga, som Odion Jude Ighalo snappet foran en uoppmerksom Jørgen Horn. Fra 11-metersmerket satte den unge nigerianske spissen ballen sikkert i mål til venstre for Vålerengas keeper.

Holmen-show

Etter at Lyn gikk opp i ledelsen tok Vålerenga tidvis over banespillet, men laget skapte aldri noe som lignet en målsjanse.

– Alt i alt var vi mye bedre enn Vålerenga. Vi vinner fullt fortjent, konstaterer Hoff, som innrømmer at han har stor sans for oppgjørene mot VIF.

I det 86. minutt satte innbytter Kim Holmen "spikern i kista" for Lyn. I sin første innvolvering satte han fart – og parkerte – landslagsbacken Jarl André Storbæk. Alene med Arni Gautur Arason var spissen sikker – og fastsatte sluttresultatet til 3-1. Og han feiret på akrobatisk vis med en stilfull araber flikk-flakk.

– Det var veldig deilig å score igjen. Det begynte å bli lenge siden. Når jeg kom inn var det jo bare å kjøre på, sier en fornøyd Kim Holmen.

Sikret plassen?

Lyn-trener Henning Berg var stolt over prestasjonene etter kampslutt.

– Vi lyktes med veldig mye, og vi spiller en god fotballkamp. Alle tok ansvar og det var moro å se på gutta i dag. Vi har en fin miks med spillere, men det tar tid å samkjøre en så ung gjeng. Mot Vålerenga viser vi oss skikkelig frem, sier Berg.

Med tre poeng mot Vålerenga fornyet trolig Lyn eliteseriekontrakten, men det er likevel ikke helt sikkert. Lyn har 31 poeng når to kamper av årets sesong gjenstår. Start, som ligger på kvalikplass, har 25. Sanker Lyn ett poeng til er de sikre. Henning Bergs menn møter for øvrig Start til dyst i siste serierunde.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse