Beste norske løper på mellomdistansen

Hans Trøan fra Nydalens skiklubb ble beste norske på mellomdistansen under EM i orientering i Latvia.

Hans Trøan fra Nydalens Skiklub løp lørdag inn til en sterk 12. plass på mellomdistansen i EM i orientering i Latvia.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.06.2008 kl 09:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

LATVIA/NYDALEN: 33-åringen taklet det utfordrende kystterrenget ved Ventspils best av de norske herrene, som jevnt over hadde en svak dag i skogen.

- Krevende løype

- Jeg har gjort et bra løp, selv om følelsen underveis ikke var helt god. Det var en meget krevende løype, og jeg måtte hele tiden jobbe med teknikken for å få med meg terrengformasjonene, forteller Trøan på telefon fra Latvia, der det nå går mot slutten av mesterskapet.

Tidligere i uken måtte Trøan se seg utslått i kvalifiseringen til langdistansen, og det var derfor en stor lettelse for ham da innsatsen i kvalifiseringsløpet nå holdt til finaleplass på mellomdistansen. En distanse han på forhånd hadde gledet seg stort til og satset mest på.

- Jeg har kun tre-fire 20 sekunders feil i finalen, som er lite i et så krevende område, forklarer Trøan.

Utenfor rekkevidde

Avstanden opp til Thierru Giergiou, verdens beste løper på distansen med tre gull i både EM og VM, var 2:45. En tid utenfor rekkevidde for Trøan, selv på en god dag.

- Med et optimalt løp kunne jeg kanskje ha vært inne blant de seks i dag, men det blir spekulasjoner, poengterer Trøan.

EM ble søndag avsluttet med stafetter, men selv om Trøan var best på mellomdistansen, gjorde en vond hamstring sitt til at han befant seg på tilskuerplass da de siste mesterskapsmedaljene ble fordelt. Nå ser han i stedet fremover til stafettoppgaver med klubben i form av verdens største orienteringsstafett, Jukola i Finland, og deretter går det fort mot World Cup i Oslo og uttakingsløp til VM.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse