BI nær ved å bryte 14 år gammel «Bergen-forbannelse»

JEVNT: BI-løper Njord Wiker (i blått) og NHH-løper Harald Berge. BI halverte avstanden til NHH i årets Bergensbaneløp. På det 15. forsøket, til neste år, har BI tro på å ta seieren hjem igjen. FOTO: SBIO MEDIA

BI halverte forspranget til NHH under Bergensbaneløpet i helgen. Studentene fra Nydalen har stor tro på at 2016 blir året uflaksen snur.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.04.2015 kl 20:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Torsdag gikk startskuddet for det 43. Bergensbaneløpet, studentarrangementet mellom Handelshøyskolen BI i Oslo og Handelshøyskolen i Bergen (NHH).

Halverte avstanden

Gjennom 110 etapper, på mellom 1,5 og 6 kilometer, har deltakere fra de to skolene løpt fra regnværshovedstaden på Vestlandet, over fjellet, og fram til målgang i Oslo og Frognerparken lørdag.

Da skilte det 40 minutter mellom lagene fra de to handelshøyskolene.

– Med det har BI halvert NHHs forsprang fra i fjor, sier kommunikasjonsansvarlig for Bergensbaneløpet på BI, Peder Bjerke.

– Vi har tatt innpå de siste årene, men avstanden har fram til i år vært cirka én time og femten minutter, sier han.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

Satser på seier i 2016

Med fortsatt progresjon er målet endelig å stå øverst på pallen igjen neste år. Ifølge Bjerke har NHH 14 strake seiere på BI.

– Det tror vi absolutt er innen rekkevidde, og ser veldig positivt på mulighetene for å vinne neste år. I år fikk vi 10-15 frafall de siste dagene før løpet, flere gode løpere som kunne ha tatt inn flere minutter, sier han.

LES OGSÅ: Kampen om Oslo: Til daglig er de bestevenninner, tirsdag er samboerne «bitre fiender»

Sindre Buraas imponerte

Og målet for BI-delegasjonen neste år er å hanke inn flere «supermosjonister» til laget. I år stilte for eksempel Sindre Buraas – friidrettsutøver, skiløper og motbakkeløper med norges- og verdensmestertitler i bagasjen.

– Flere fikk vel nesten sjokk da de så ham legge ut på etappen sin. Han holdt et latterlig høyt tempo. Han sa også at han var meget fornøyd med løpet, sier Bjerke.

Totalt 300 personer har vært involvert i Bergensbaneløpet i år, med løpere, funksjonærer og supportere.

Neste mål for løperne fra BI er Holmenkollstafetten 9. mai, der de nok en gang skal måle krefter mot NHH. Så snart et nytt styre for Bergensbaneløpet er på plass starter rekrutteringen til neste års stafett over fjellet, der troen på BI-seier er større enn noen gang.

LES OGSÅ: UiO-studenter er norgesmestere i rumpeldunk!

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse